ADVOKAT VELJE NEVOLJE SE OSILIO: Traži izuzeće veštaka na suđenju za Đurovićevu likvidaciju

Autor:

Hronika

17.06.2021

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudski veštak forenzičar Dušan Keckarević tražio je danas decidno od sudskog veća da ga zaštite od Darka Veskovića jednog od dvojice optuženih za teško ubistvo Blaža Đurovića, jer je prema njegovim navodima bio strašno neprijatan kada je treći put išao kod njega u pritvorsku jedinicu da mu uzme uzorak za analizu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/ST/D. Kadić/Facebook

- Molim vas da mi date odgovor koji sam vam tražio i pre dva dana na to što sam još pre sedam meseci pred ovim većem izneo da mi je ugrožena bezbednost. Stavljate me u tenziju. Svedocima sa protekom vremena slabi sećanje šta se dogodilo tog dana i kako sam bio u lošem položaju u maloj prostoriji gde sam bio na metar od Veskovića koji je bio strašno neprijatan, dok je Ivanov bez problema dao uzorak za analizu. Sudsko veće je po zakonu dužno da se stara o bezbednosti svih stranaka u postupku. Takođe, sudiji je poznato da je u drugom paralelnom postupku glavnookrivljeni pobegao, a da je mene spominjao u svom pismu - rekao je Keckarević. 

Usledila je neočekivana reakcija advokata Dejana Lazarevića  koji je poznat kao mafijaški advokat i zastupnik Veljka Belivuka, a koji ne krije da se vozi u blindiranom automobilu sa ličnim obezbedjenjem.

- Ja sam začuđen, da ne kažem šokiran ovim što čujem da se veštak plaši. Mislim da preteruje i da mu opasnost preti samo u njegovoj glavi. On treba da traži izuzeće kad je tako plašljiv. Šta bi mi advokati mogli da kažemo i sudije?! Predlažem da se izuzme veštak - rekao je Lazarević.

Advokat Nevena Protić se nadovezala i podržala kolegu rekavši da su ipak krivci službenici iz pritvorske jedinice.

- Ovde se radi o očiglednoj manipulaciji službenika posebne pritvorske jedinice koji su smišljeno Veskovića naterali da da bris - rekla je Protić kojoj je veštak zamerio javno zbog toga što mu se pred sudjenje obraćala na hodniku .

- Stvarno ne znam čemu to da mi advokati odbrane prilaze u hodniku i opravdavaju Veskovića govoreći da je bio u afektivnom stanju. Vesković mi se izvinio što je bio neprijatan. Ja nemam crni pojas i sposobnosti posebne za obračune u koje svakako ne želim da dolazim, zato tražim zaštitu institucija - istakao je Keckarević.

Optuženi Vesković se izvinio veštaku

Vesković je pred suprugom , sinom i podrškon u publici ustao i javno se izvinio veštaku Keckareviću. Inače, sve vreme je bio napet i nezadovoljan i komunicirao je sa svojima preko stakla u pauzama sudjenja zapitkujući ih i izdajući im nove zadatke. 

- Kao što je rekao veštak  prostorija u kojoj mi je uzimao uzorak je strašno mala i ja mu jesam rekao da nisam saglasan da dam bris. Spominjali su mi vezivanje krevet i bio sam impulsivan. Žai mi je zbog toga. Meni nije u interesu da nekom ugrozim bezbednost - rekao je Darko.

Sudija Olivera Đurić koja je prema oceni novinara koji prate sudjenje "mlaka" u ovom slučaju i u nedogled pušta advokate da ponavljaju već rečeno, danas je obavestila Keckarevića da će poslati njegov dopis i transkript sa sudjenja jedinici za zaštutu da procene stepen njegove ugroženosti. 

Ona je priznala da je trebalo ranije da reaguje povodom spornih navoda veštaka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading