ŠOK ODBRANA LOPOVA IZ CRKVE: Izvlačio novac ispod ikone da bi došao do ceduljice sa ŠIFRAMA!

Autor:

Hronika

04.04.2021

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beskrupolozni A.C. koji je u januaru pokrao hram Svetog Mateja u naselju Novi Surčin i ostavio javnost bez teksta kada je objavljen snimak njegove drske krađe, ponovo je uspeo da šokira. Ovoga puta to je bila sudija koja je u neverici slušala zrelog muškarca dok je on iznosio svoju odbranu.

RepublikaFoto: Uprava carina
Ilustracija

Na saslušanju u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu A.C. se branio ćutanjem kada ga je tužilac pitao zašto su Surčinci izveli građansko hapšenje i predali ga policiji. Za razliku od tada, A. C. je pred sudijom negirao delo i objasnio joj kako on nije lopov , već da je izvlačio novac ispod ikone jer je pokušavao da dohvati ceduljicu koju je greškom ubacio sa prilogom koji je dao nekoliko dana ranije, saznaje Republika.

Uzeo sam dva štapića sa ulice i dolazio sam nekoliko dana pre tog dana kad sam snimljen da bih video da li mi je upala ceduljica sa šiframa za poslovne mejlove. Video sam da je unutra u kutiji sa prilogom, ali nikog nije bilo u crkvi da mi otvori tu kutiju. Onda sam došao tog dana i takođe nikog nije bilo u crkvi da mi otvori kutiju, pa dam pokušao da sam izvučem papir- rekao je optuženi.

Sudija je u neverici nastavila da pita znatiželjno, a A. C. se pravdao:

- Imam firmu koja izrađuje nameštaj i te šifre za mejl zapisane na cedulji su mi mnogo važne. Iz drugog puta sam  izvukao papir iz kutije ispod ikone i sa njom dve novčanice, jednu od 50 a drugu od 20 dinara. Kada sam izašao napolje ništa mi nije bilo jasno jer su me građani opkolili i predali me policiji- rekao je A. C.

Podsetimo, krajem januara lopov je usred bela dana, specijalnom alatkom izvlačio novac  iz kutije ispod ikone. Kamera ga je snimila kako to radi i građani koji su bili na Vajber grupi sa popom su pohrlili da ga uhvate, što se i desilo. Predali su ga policiji.

Inače, pop je zimus zbog A. C. ili više njih, instalirao kameru u hramu kada je shvatio da prilozi iz hrama nekim čudom nestaju, odnosno da ih neko krade.

Pred sudom optuženi je ispričao da je prilikom hapšenja u zadnjem džepu pantalona imao  oko 900 dinara, a u autu jos 4.800 dinara. On se požalio sudiji da nije ni stigao do automobila, a  da ga optužuju da je svih 5.700 dinara  odneo iz crkve. 
Za sutra, u ponedeljak 5. aprila zakazano je saslušanje popa, policajaca koji su uhapsili optuženog, kao i nekoliko svedoka.  RepublikaFoto: Promo/MUP

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading