MALBAŠA IZA REŠETAKA! Bivši fudbaler uhapšen nakon pokušaja ubistva narko dilera u Zemunu

Autor:

Hronika

19.07.2020

14:38 >> 15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su bivšeg fudbalera Nikolu Malbašu (43) zbog postojanja osnova sumnje da je pokušao da ubije Igora Neškovića u Zemunu.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Malbaša

Ekskluzivnu informaciju prvi je dobio naš portal kada je kobne večeri bivši fudbaler u automobilu nožem nasrnuo na muškarca koji je zadobio povrede po stomaku.

Malbaša se tereti da je, 8. jula ove godine, ušao u automobil oštećenog i nakon kraće verbalne rasprave zadao mu više uboda nožem u stomak, a zatim istrčao iz vozila i pobegao.

RepublikaFoto: pexels.com

Neraščišćeni račun

Prema našim informacijama, krvavi obračun desio se u Bačkoj ulici zbog neraščišćenih računa.

- Nešković je dobro poznat policiji kao kradljivac automobila, ali je nakon robije zbog tih dela rešio da pređe na viši nivo i postane diler narkotika. Među njegovim saradnicima našao se i Nikola Malbaša, za kojeg policija još ispituje da li je i on diler ili samo zavisnik. Sigurno je samo da je neko nekom tu dugovao veliki novac - otkriva naš izvor blizak istrazi.

Kobne večeri Nešković, kojeg zovu Ciga, parkirao se kod okretnice autobusa 83 i 18 i mirno čekao Malbašu, kao i uvek, a prema našim informacijama, on i živi u ulici pored.

Mediji su pisali da je Igor Nešković poslednji put uhapšen 2011, kada je ukrao BMW serije 3 francuskih registracija na Voždovcu. Tada je u garaži u kojoj je krio ukradeno vozilo pronađen i ometač GPS, koji olakšava kradljivcu bekstvo i čuvanje ukradenog automobila. On je tada uhvaćen u automobilu reno klio koji je ukraden 2008. godine, a utvrđeno je da su na njemu prekucani brojevi šasije i motora. Tri godine pre toga ukrao je škodu oktaviju i ona je u međuvremenu promenila dva vlasnika. Te 2011. već je iza sebe imao dve robije za krađu automobila, a sledila mu je kazna od sedam meseci zatvora zbog nelegalnog oružja, pa je uz nju dobio i novu za krađu BMW.

Prema medijskim navodima, sledeće godine je otkriveno da je nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije Saša Tiosavljević iz Novog Pazara, koji je posle JSO radio za Državnu bezbednost, odakle je otpušten drogom sa Kosova snabdevao kriminalnu grupu u kojoj je bio i Nešković.

- Čim je bivši fudbaler Partizana seo u kola, počela je rasprava oko dugova. Malbaši je u jednom trenutku pao mrak na oči, pa je izvadio nož i nekoliko puta ga zario Neškoviću u stomak i istrčao iz automobila. Nešković je ostao bespomoćan na mestu vozača, pa ga je verovatno primetio neko od prolaznika i pozvao Hitnu pomoć, koja ga je odvezla u Urgentni centar - navodi naš sagovornik.

RepublikaFoto: Starsport

Nešković je hitno operisan, a lekari su, i pored povreda opasnih po život, uspeli da ga stabilizuju i sada se oporavlja.

On je nekoliko godina proveo na robiji zbog višestruke krađe automobila, a baš pred odlazak na izdržavanje kazne počeo je da se bavi distribuiranjem narkotika, pa mu je nova "karijera" pala u vodu zbog zatvora.

Osumnjičenom bivšem fudbaleru je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading