Tužilaštvo čeka izveštaj MUP-a o "narodnim patrolama"

Autor: Tanjug

Hronika

24.02.2020

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu čeka izveštaj policije da bi donelo odluku da li će pokrenuti krivični postupak u slučaju "narodnih patrola" koje je organizovala inicijativa "Nema predaje Kosova i Metohije", koja tako naziva svoje članove, a čiji je cilj, kako sami navode "zavođenje reda" među migrantima.

RepublikaFoto: Republika/E. DELIBAŠIĆ
Foto: Ilustarcija

Više javno tužilaštvo odmah je po obaveštenju o "narodnim patrolama" dalo nalog policiji da izvrši sve provere u vezi sa tim događajima u centru Beograda, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Traženo je da se pribavi i pregleda snimak ovog događaja koji je postavljen na internet platformi i društvenim mrežama, a na kome se vidi da su članovi ove inicijative, sa kapuljačama na glavi, patrolirali centrom grada i obaveštavali migrante da ne smeju da se kreću van centara od 22.00 do 6.00, a tokom dana ni u grupi većoj od troje.

Pregledom snimka će se, navodi utvrditi postoje li elementi krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, ističe Bjeloš.

Na snimku jedan od organizatora Damnjan Knežević navodi da su "patrole" se organizovali kako bi građane Srbije, posebno ženu i decu zaštitili od migranata. i da će narodne patrole svih narednih večeri biti na ulicama i da se migrantima ne isplati da prave "gluposti, da diraju naše žene, decu, ljude"...

- Mi nismo Vlada, nismo policija, i odgovorićemo narodski, a to nikome ne ide u prilog - naveo je u snimku na društvenim mrežama.

U MUP-u je Tanjugu rečeno da su obavestili nadležno tužilaštvo koje je naložilo da se ispitaju sve činjenice i okolnosti navedenog događaja i snimka dostupnog janvosti.

Taj snimak razgovora "narodne patrole" sa migrantima u centru Beograda na youtube od subote do danas ima skoro 100.000 pregleda.

Članovi grupe su pisanja medija o njihovim aktivnostima objavljenim i na naslovnoj strani Blica ocenili kao znak da su na dobrom putu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading