Boško Buha saslušan zbog razbojništva: Čumetov sin hteo da sazna ko mu špijunira oca!

Autor: J. Korica - M. Ž. Lazić

Hronika

24.02.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško Buha (29), sin Surčinca Ljubiše Buhe Čumeta, i Nikola Buha (27), sin Čumetovog brata Novaka, uhapšeni su u petak pod sumnjom da su izvršili krivično delo razbojništvo u Surčinu, a juče kasno popodne saslušani su u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
DOLAZI NA SASLUŠANJE Boško Buha

Do zaključenja broja Srpskog telegrafa njihovo saslušanje nije završeno, pa do sutra ostaje nepoznato kako su odgovorili na optužbe i kako su se branili. U međuvremenu, oštećeni A. S. (35) je promenio iskaz u odnosu na prvi koji je dao u policiji.

- U prvoj izjavi imenovao je Boška i Nikolu kao momke koji su došli, udarili ga i uzeli mu novac, kasnije je promenio priču. Sada navodi da ne zna ko ga je udario i da ne zna čime je udaren iako se u prvoj verziji događaja pominjao pištolj - rekao je za Srpski telegraf izvor iz istrage.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Nikola Buha

UDARILI GA U GLAVU

Boško i Nikola Buha sumnjiče se da su u petak došli do kuće A. S. u Surčinu, te da su ga pozvali da izađe ispred, nakon čega ga je jedan od njih udario u glavu čvrstim predmetom. Od siline udarca A. S. je pao, a dvojica napadača su mu pomogla da ustane, a potom mu iz torbice uzeli 500 evra. Nakon toga otišli su do svojih kola, gde su oštećenom vratili 200 evra preteći mu da ćuti i da incident ne prijavljuje policiji, a onda su pobegli. Kada je policija stigla na lice mesta, kako tvrdi izvor blizak istrazi, zatekla je A. S. sa vidljivim povredama glave.

Napadnuti A. S. dovodi se u prijateljsku vezu sa Čumetovom bivšom ženom Ivanom Tulović

POZAJMLJIVAO NOVAC

Prema jednoj varijanti događaja, A. S. je navodno radio kao telohranitelj kod Čumeta i često je od njega pozajmljivao novac. Braća Buha su i otišla kod njega kako bi mu uzeli novac. Ipak, prema nezvaničnim saznanjima, braća su negirala ovaj scenario. Kako kaže izvor blizak Čumetu, njih dvojica su se zaputila na adresu A. S. kako bi ga lično ispitali o tome zašto neprestano snima i špijunira kuću prvog srpskog svedoka saradnika.

RepublikaFoto: facebook.com/Legende devedesetih

Čume: Osećam se kao glineni golub

Ljubiša Buha Čume rekao je 10. januara kako je tog dana bio u policiji da prijavi da neko hoće da ga ubije, ali da ga niko nije saslušao. Nakon čekanja od pola sata u policijskoj stanici napustio ju je bez obavljenog posla.

- Osećam se kao glineni golub i u strahu sam za svoj život jer sam već treći put na meti napadača - rekao je on tada.

- Navodno, napadnuti A. S. dovodi se u prijateljsku vezu sa Čumetovom bivšom ženom Ivanom Tulović Buhom, a poznato je i da je Čume nedavno izjavio kako strahuje za svoj život - dodaje izvor.

4 godine Ljubiša Buha proveo na robiji

Prema rečima svedoka bliskog Ljubiši Buhi, A. S. je kružio u petak crvenim puntom oko Čumetovog stambeno-poslovnog kompleksa "Kotobanja" u Surčinu. Čume je ubeđen, tvrdi osoba njemu bliska, kako ga isti taj čovek špijunira i snima njegovu kuću kako bi pripremio teren za njegovo ubistvo.

Ljubiša Buha juče nije želeo da komentariše hapšenje svog sina niti da li je i dalje zabrinut za svoju bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

24.02.2020 09:25

Šta ti je istorija,nekad imali junaka bombaša BB,gledali filmove o njemu,a sad novi BB, u drugom odelu.