Delibašić divljao u sudnici i lupao šakama o sto: Biću slobodan po svaku cenu!

Autor:

Hronika

27.11.2019

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Apelacionog suda povodom žalbi na presudu kojom su članovi klana Šaranović osuđeni na višedecenijske zatvorske kazne za ubistva Miloša Vidakovića i Nikole Bojovića iz bezbednosnih razloga nastavljena je juče u sudnici Okružnog zatvora. Jedini od osuđenih koji se javio za reč bio je Miloš Delibašić, koji je u sudnici vikao, lupao šakama i obećavao da će biti oslobođen.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Srpski telegraf
Miloš Delibašić

Sam sebe zastupa

Delibašić se direktno obratio sudiji Mileni Rašić, članu sudskog veća.

- Vi ste mi, sudijo Rašić, sudili za pljačku "Izrael dajmondsa". Rekao sam vam tada da ću biti oslobođen i oslobođen sam. Kažem vam i sada - Delibašić će se osloboditi! Po svaku cenu! - uzviknuo je u jednom trenutku osuđeni, lupivši pritom rukom o govornicu.

Žalio se UN

Delibašić je u sudnici izjavio i da je njegov slučaj pred Ujedinjenim nacijama.

- Očekujem tu uspeh. Meni ne bi trebalo da se uopšte sudi ovde jer je prekršen međunarodni ugovor koji je Srbija potpisala - rekao je još Delibašić.

On je sam izneo svoju žalbu jer je pre toga otkazao punomoćje advokatu kojeg je dobio po službenoj dužnosti. U obraćanju sudskom veću koje je trajalo sat vremena on je izneo niz zamerki na sudski postupak u Specijalnom sudu koji se završio osudom na 30 godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja u grupi koja je optužena za ubistva Vidakovića i Bojovića, inače rođenog brata vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića.

RepublikaFoto: e-stock/ P.JOVANOVIC
Slobodan Šaranović

- Ne znam zašto niko od ovih advokata koji su se žalili nije tražio raskidanje ugovora između Specijalnog tužilaštva i svedoka okrivljenog Miloša Vojinovića. On je menjao svoj iskaz mnogo puta, u zavisnosti kako mu odgovara, a u presudi stoji da je njegov iskaz bio dosledan od onoga što je pričao u policiji do poslednjeg svedočenja - naveo je Delibašić.

Sporne izjave

On je ispričao nekoliko primera kontradiktornih iskaza Vojinovića.

- U njegovom prvom iskazu u policiji je rekao da smo otišli u Crnu Goru da je osvojimo, da je on došao da otima i ubija, ono što i ovde radi. Posle je izmenio to i rekao da nije ni znao zašto je došao u Crnu Goru, dok mu ja nisam rekao da je Šaranović dao dozvolu da Vidaković bude ubijen - pričao je Delibašić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Zatvor u kojem je održano suđenje

On je izmišljotinom nazvao Vojinovićeve izjave da je prva meta bio Luka Đurović, a da su na nišanu ove grupe, koja je radila za pokojnog kralja kocke Slobodana Šaranovića, bili i Filip Korać i Vlada Jovanović Japanac, bliski saradnici Luke Bojovića.

Tužilac: U sukobima ubijena dva advokata

Zamenik specijalnog tužioca Milenko Mandić takođe se žalio na presudu ovoj grupi.

- Njima treba izreći maksimalne kazne jer su članovi organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u sukobima Bojović-Šaranović. U toku ovog procesa ubijeni su advokat Dragoslav Ognjanović, Siniša Milić, Dragoslav Miloradović, advokat Vladimir Zrelec, koji su bili povezani sa jednom ili drugom grupom - rekao je tužilac Mandić.

Prvostepene presude

Saša Cvetanović 35
Slaviša Novaković 35
Miloš Delibašić 30
Ratko Koljenšić 20
Miloš Vojinović 17,5
Bojan Maletić 1
Slobodan Šaranović - ubijen

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading