Stigla ga kletva stara 100 godina: Aleksandrov predak bio silovatelj? Meštani Pečenoga otkrili pozadinu zločina u porodici Todorović

Autor:

Hronika

12.10.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani sela Pečenog kod Kraljeva još su u šoku posle stravičnog događaja u sredu uveče, kada je Aleksandar Todorović (26) prvo nožem izmasakrirao svoju devojku Anđelu Simić (22), a onda se obesio.

Mesto stravičnog ubistva

Sve se dogodilo u kući u kojoj su se ubili njegov otac Nenad i deda Miodrag. Meštani nemaju logično objašnjenje, osim da je u pitanju porodično prokletstvo!

Pravili žurke

- Oni su svi bili dobri i vredni ljudi, ali ih je sve stigla kletva. Priča se po selu da im se sve to dešava zbog nekog pretka koji je još u vreme Prvog svetskog rata silovao i ubijao devojke. Iz svakog kolena strada po neko. Prvo je na sebe ruku digao Miodrag, Aleksandrov deda. On je bio vredan čovek i dobar domaćin, dosta vremena je provodio radeći na polju ili šumi. Onda je počeo da se osamljuje i jednog dana je iz lovačke puške sebi presudio - kaže M. D., meštanka Pečenoga.

 

 

Sličnu sudbinu je doživeo i Aleksandrov otac Nebojša. I on je samom sebi presudio, ali na način koji je sada ponovio i njegov sin Aleksandar.

- Nebojša je isto bio dobar čovek, ali se obesio u kući. Niko ne zna zašto. Svi u selu tada su počeli da pričaju o tom prokletstvu, a evo, sada posle smrti Aleksandra opet su počele da kruže te priče. Aleksandar i njegov brat otišli su iz te kuće. Živeli su u Kraljevu, u stanu koji im je ostao od babe i dede po majci. Ponekad su dolazili u Pečenog i pravili žurke u toj kući, u prizemlju koje su koliko-toliko osposobili. Šta su tamo radili, ne znam, ali niko od komšija se nije žalio, niti je policija ikad dolazila - kaže sagovornica Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Nesrećno ubijena Anđela

Oproštajno pismo

Za razliku od oca i dede koji su presudili sebi "u tišini", Aleksandar je želeo da sa sobom u smrt povede i devojku Anđelu. Nju je doveo u kuću u Pečenogu i prvo je izbo nožem. Ubo je čak sedam puta, ali je ona nekim čudom preživela i lekari se bore za njen život. Da je planirao ovaj krvavi pir, potvrđuju meštani, koji kažu da je njegov očuh pronašao oproštajno pismo, u kojem je najavio da će se ubiti. Iako su mu otac i deda sahranjeni u rodnom selu Pečenog, Aleksandar Todorović biće u subotu sahranjen na Starom groblju u Kraljevu.

Meštani Čukujevca kažu da je Anđela dobro dete koje život nije mazio.

- Majka Verica mnogo poboljeva, Anđelin ujak ima neke psihičke probleme, a baba joj je nepokretna. Ona se borila i snalazila koliko je mogla. Završila je medicinsku školu i jedno vreme volontirala u bolnici. Aleksandra nismo ovde viđali. Svi smo očekivali da će Anđela uspeti, da će se udati i zasnovati porodicu, a onda se dogodila ova užasna stvar. Svi se molimo za nju - rekao nam je jedan meštanin Čukujevca.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Aleksandar Todorović

Lekari kragujevačke bolnice još se bore za Anđelin život. Njoj je povređena plućna maramica i priključena je na aparate za veštačko disanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading