Šok na suđenju za ubistvo Nikole Bojovića

Autor: telegraf.rs

Hronika

01.09.2017

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu danas je nastavljeno suđenje za ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića i Miloša Vidakovića (29). Ročište je počelo ispitivanjem Miloša Vojnovića, koji je priznao Vidakovićevo ubistvo, a pitanja mu je postavljao Miloš Delibašić, član kriminalne grupe Slobodana Šaranovića, koji je bio označen kao naručilac ovih ubistava.

Foto: Ilustracija

Neizostavan deo suđenja bile su pretnje i uvrede upućene Vojnoviću, naravno, jer Delibašić negira da je on išta naručio. Čitajte u nastavku kako je tekao njihov obračun u sudnici, kakve su reči izgovarali i nakon koje rečenice su se svi zaledili.

Vojnović je, inače, u zamenu za svedočenje sklopio sporazum s Tužilaštvom - biće osuđen na 10 i po godina zatvora zbog ubistva Miloša Vidakovića i pripadnosti grupi koju su, kako se tvrdi, organizovali Slobodan Šaranović i Miloš Delibašić. Delibašić je besan jer želi da dokaže da on nije kriv ni za čije ubistvo, pa je odlučio da propita Vojnovića o detaljima događaja.

Na ivici incidenta

Današnjem napetom suđenju je prisustvovao veliki broj policajaca zbog mogućeg incidenta između njih dvojice. U nekoliko navrata delovalo je kao da će Delibašić nasrnuti na Vojnovića koji je u tom trenutku odgovarao na njegova pitanja.

Povišeni ton i pretnje bile su sastavni deo ovog ispitivanja. 

- Prestani da me prekidaš i okreni se tamo prema sudiji!!! - viknuo je Miloš Delibašić vidno uznemiren.

Na samom početku suđenja između njih dvojice povela se polemika kakvu je majicu na sebi imao Vidaković u trenutku ubistva. Vojnović je sve vreme tvrdio da je bila na pruge, međutim, Delibašić je to demantovao fotografijama na kojima se vidi da je bila bela sa crnom šarom.

Delibašić je rekao da je majica na pruge u stvari majica od devojke koja je radila u kafiću u kom je Vidaković ubijen. Ona ju je skinula kasnije kako bi obavila njegovu ranu.

- Da li sam te ja ucenio? Jesam li ti možda rekao da ću ti ubiti tada trudnu devojku ako ne budeš ubijao ljude po Crnoj Gori? Jesi li imao izbora? - pitao je Delibašić Vojnovića.

- Jesam, ali ja sam takođe bio ugrožen. Mislili su da imam veze sa ubistvom Bojovića, bojao sam se da ne urade nešto mojoj porodici - odgovorio je Vojnović.

Video zapis

Delibašiću je dostavljen ostatak video-zapisa iz Budve, pa je on detaljno obrazložio sudiji da se vremenske odrednice sa snimka ne poklapaju sa iskazom Vojnovića.

- Ovi video-snimci su dokaz da Vojnović laže. Vreme se uopšte ne poklapa sa njegovom pričom. Kada sam ga ja navodno te noći poslao da potraži Vidakovića po Budvi, izjavio je da ga je pet puta sam tražio po šetalištu. Na snimku se jasno vidi kako šeta sa Mišićem - istakao je Delibašić.

Vojnović je istakao da se hronološki ne seća svega, ali da ostaje pri svemu što je ranije rekao.

Njega je zanimalo i zašto se Vojnović nije predao odmah nego tek godinu i po dana nakon hapšenja.

A onda je Delibašić postavio pitanje zbog kojeg je usledio muk: Upitao je Vojnovića da li je obezbedio policijsku zaštitu sestri iz Pirota, detetu i ženi koja mu je rodila dete. 

Tajac.

Neprijatna tišina prožeta strepnjom.

- Nemaju zaštitu i sasvim se normalno kreću po gradu. Ubio je čoveka, zašto nije obezbedio zaštitu svojoj porodici? Mogao sam ja hipotetički da kažem Strahinji da ode i da ti ubije dete u kolevci. Zašto onda ne bi nas gurno u vodu, kad je svoje dete gurnuo? - dodao je Delibašić.

Otvorena pretnja

Vojnović je ovo shvatio kao otvorenu pretnju i istakao je da je Delibašić vrlo inteligentan i da kod njega ništa nije slučajno.

- Ja Delibašića mnogo dobro poznajem. Nisam video i čuo dete dve godine jer je on otišao kod moje tadašnje supruge i rekao joj da prekine svaki kontakt sa mnom, i da će samo pod tim uslovima ona i moja ćerka biti sigurne - istakao je on.

- Ne brini, vodiću ti ćerku u Top Hill - dobacio mu je Delibašić, sa osmehom na licu!

Današnjem suđenju prisustvovala je i Anđelka Bojović, majka ubijenog Nikole Bojovića. To je bilo njeno prvo pojavljivanje nakon hapšenja u Crnoj Gori, zbog sumnje da su ona i Matija Bojović pripremali likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića.

Sledeće ročište zakazano je za 13. i 14. septembar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading