Protiv komentatora podnete četiri prijave: Milojko ostaje bez vozačke!

Autor:

Hronika

08.05.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Milojka Pantića (72), koji je u nedelju uveče pijan autom udario u vozilo interventne jedinice, a potom, pokušavajući da pobegne, vozio suprotnom trakom puta na Brankovom mostu, biće podnete četiri prekršajne prijave! Zbog bahate vožnje komentator će morati debelo da plati i biće mu trajno oduzeta dozvola, pa će morati ponovo da polaže ako želi opet da vozi!

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
NA MUKAMA: Pantić bez dozvole najmanje godinu dana

Kako saznajemo, Pantić se tereti za izazivanje saobraćajne nezgode, napuštanje mesta nesreće, vožnju sa 1,73 promila alkohola u krvi i upravljanja vozilom u suprotnom pravcu.

- Predviđena kazna za ova dela je od 136.000 do 198.000 dinara, zatim 24 kaznena poena i zabrana upravljanja vozilom od 11 meseci. Svakome ko ima 24 kaznena poena oduzima se vozačka dozvola, koja se ponovo stiče tako što se vozač, nakon što mu istekne mera zabrane i još tri meseca, prijavi na seminar u Agenciju za bezbednost saobraćaja. Ukoliko uspešno vozač prođe seminar, vraća mu se dozvola - kaže direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

Foto: Tanjug
Damir Okanović

Pantić je juče pokušao da se opere otvorenim pismom. On je rekao da je pogrešio što kobne večeri nije pozvao taksi.

Okanović: Pravo da se prijavi na seminar imaće nakon što mu istekne mera zabrane i još tri meseca

- Ljudi koji su primetili da treba zbog toga da budem isključen iz saobraćaja profesionalno su me zaustavili, kao što to rade u desetinama i stotinama slučajeva dnevno - rekao je Pantić.

Može i trezan u kontrapravcu

Povodom incidenta koji je Pantić napravio na Novom Beogradu video-snimkom šaljivim komentarom oglasio se i vlasnik televizije Pink.

- Brat Milojko Pantić treba da pogleda ovaj video i da nauči da se u kontrapravcu može voziti i trezan - napisao je Mitrović ispod snimka na kojem vozi skejt londonskim ulicama.

 

 

Iako u suludoj vožnji samo pukom srećom nije nekog ubio, on je krivicu za haos na mostu svalio na medije?!

- Po zna se čijoj komandi u isto vreme ide vest o mom navodnom hapšenju, kao da sam počinio krivično delo sa teškim posledicama. Opet sam postao "Ludi Milojko", "kreten", "budala", "izdajnik" - napisao je Pantić.

Bez savesti

Reagovala je i Agencija za bezbednost saobraćaja, koja je demantovala komentatora.

Vlasta: Alkohol i volan ne!

Poznati glumac Vlasta Velisavljević (92), koji je i najstariji vozač, u Srbiji jer mu vozačka dozvola datira još od 1945. godine, kratko je prokomentarisao prekršaj Milojka Pantića.

- Savetovao bih ga, kao i sve ljude, da kad popiju, ne sedaju za volan - rekao je Velisavljević.

N. R.

Foto: Printskrin
Prešao preko pet traka

- Na sreću po građane, nemamo ni nekoliko desetina, a još manje nekoliko stotina, slučajeva dnevno da neko udari u policijsko vozilo sa 1,73 promila alkohola u krvi i onda krene da vozi Brankovim mostom u suprotnom smeru - rekli su iz agencije i naveli da je poražavajuće što Pantić ne oseća grižu savesti.

24 kaznena poena i 11 meseci zabrane vožnje sledi Pantiću

- Pantić licemerno kaže: "Pa nisam nikog ubio". Pa,nije valjda da su nadležni trebali da sačekaju da nekoga ubije pre nego što reaguju? - navodi se u saopštenju.

KAZNE

Vožnja u alkoholisanom stanju: 100.000-120.000 dinara, 14 kaznenih poena, osam meseci zabrane
Vožnja u suprotnom smeru: 20.000-40.000, 6 kaznenih poena, tri meseca zabrane
Napuštanje lica mesta: 10.000-20.000, 2 kaznena poena
Izazivanje saobraćajne nezgode: 6.000-18.000, 2 kaznena poena

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading