Nasilje u Leskovcu: Pacijent povredio doktorku

Autor: novosti.rs

Hronika

29.03.2019

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na dežurnog lekara u Službi neurologije leskovačke Opšte bolnice u četvrtak popodne fizički je nasrnuo pacijent i tom prilikom joj naneo lake telesne povrede.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Prema nezvaničnim informacijama, doktorka je napadnuta u svojoj ordinaciji jer je odbila zahteve pacijenta koji nisu u skladu sa važećim pravilima i procedurama. Napad se dogodio nešto posle 17 časova, a teže posledice sprečilo je osoblje bolnice.

Doktorka je zadobila lakše telesne povrede, odnosno povredu šake, a slučaj je prijavljen policiji.

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o pacijentu koji se dugo godina leči kod neurologa i psihijatara bolnice u Leskovcu.

Kod dežurnog lekara u četvrtak popodne stigao je bez adekvatnog uputa, pa ga je doktorka zamolila da se javi u ambulantu Doma zdravlja na redovan pregled na koji ga je uputio njegov izabrani lekar, ali je pacijent to uporno odbijao. Navodno je tražio poništenje uputa za dalje lečenje na Klinici za neurologiju u Nišu koji mu je doktorka, zbog ozbiljnosti njegove bolesti, izdala još pre dve godine.

On se sa povratnim izveštajem niških specijalista nikada nije javio, ali je insistirao da se baš taj uput poništi. Pošto takav zahtev doktorka nije mogla da ispuni, niti da mu objasni da taj uput više i ne važi, on je rešio da se sa njom fizički obračuna. Nasrnuo je nju, udario je po ruci, i lakše joj povredio šaku. Iz policije poručuju da je rad na ovom slučaju u toku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading