RAT KOTORSKE MAFIJE SEŽE DO BEČA! Ovako austrijski mediji pišu o likvidaciji kavčanina: "Hici u glavu posle šnicle"

Autor: Republika

Hronika

22.12.2018

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Rat kotorske mafije seže do Beča - pišu austrijski mediji nakon što je u petak jedna osoba ubijena, a druga ranjena ispred čuvenog bečkog restorana.

RepublikaFoto: Printscreen/bild.de
Tekst o ubistvu na sajtu Bilda

Po svemu sudeći radi se o ratu kotorskih klanova koji besni i u Srbiji, piše "Dojče vele".

- Žrtve su oko 13:30 bile u pasažu koji povezuje ulice Lugek i Volcajle kada se, prema svedocima, čulo do deset hitaca. Nejasno je da li su muškarci prethodno ručali u restoranu "Kod Figlmilera", hramu za bečke šnicle, kada su ih počinioci sačekali. Vlasnik tog lokala tvrdio je da gosti i radnici restorana nisu bili u opasnosti - prenosi italijanski portal na nemačkom jeziku Stol. 


Jedan očevidac je rekao da su muškarci išli utroje. Ruski turista koji se zatekao u jednoj prodavnici u ulici Volcajle čuo je hice i video kako prolaznici beže. U pasažu su ostala dvojica ustreljenih, dok je treći čovek pokušao da priča sa njima. Taj ruski svedok razaznao je reči "na nekom slovenskom jeziku": "Brate, brate", prenosi austrijska novinska agencija APA. 
RepublikaFoto: facebook.com/ Vladimir Roganovic
Vladimir Roganović

Premda policija nije želela da oda identitet žrtava – za napadačima se još traga – beogradski mediji javljaju da je ubijen Vladimir Roganović, jedan od članova Kavačkog klana, a da je ranjen Stefan Vilotijević. Roganović je prošle godine u Beogradu osuđen na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, dok je u Crnoj Gori bio na poternici jer je osumnjičen za lažnu dojavu o bombi u diskoteci, a trebalo je da odsluži kaznu zbog nelegalnog posedovanja oružja. 


"Pucnji u Beču: obračun mafijaških klanova iz Kotora?", pita se list Salcburger nahrihten. "Rat kotorske mafije seže do Beča", naslovio je tabloidni austrijski portal OE24. "Hici u glavu nakon šnicle", piše najveći nemački tabloid Bild. 

Brojni austrijski mediji se pozivaju na pisanje srpskih i crnogorskih medija prema kojem se verovatno radi o nastavku sukoba Kavačkog i Škaljarskog klana. Taj rat je odneo na desetine života u Beogradu, a počinioci po pravilu nisu pronalaženi. 

- Radi se o primatu u trgovini kokainom na Balkanu - piše bečki list Prese. Kavački i Škaljarski klan potiču iz crnogorskog lučkog grada Kotora koji važi za raskrsnicu trgovine kokainom iz južne Amerike, navodi ovaj list. 

Sačekuša u Beču bila je tema više živih uključenja austrijskog javnog servisa ORF. Potraga za ubicama pokrenuta je u celoj Austriji, korišćeni su i helikopteri, ali za sada bez uspeha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading