Tramp je tajni ruski projekat! Radili na njemu još 1977.

Autor:

Svet

30.10.2018

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp tajni je projekat Rusije još od 1977, tvrdi britanski list Gardijan, koji je u saradnji s praškim nedeljnikom Respekt objavio delove dosijea o aktuelnom šefu Bele kuće sastavljene pre više od 40 godina na inicijativu nekadašnje Čehoslovačke državne bezbednosne službe (StB).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Reč je o organizaciji koja je aktivno radila za potrebe svoje komunističke vladajuće garniture u Pragu, ali isto tako bila i u dosluhu s drugim sličnim službama tadašnjih komunističkih zemalja, posebno SSSR i njegovog KGB. U trenutku kada je Respekt objavio da je Tramp bio i te kako zanimljiv nekadašnjim čehoslovačkim službama, pre svega zato što se 1977. oženio državljankom te zemlje, Ivanom Tramp, zapadni mediji su to odmah dočekali s naslovima: "Sada postaje još jasnije odakle sežu veze Donalda Trampa s Rusijom" i "Sovjetski obaveštajci su još 1986. pokušavali da o Americi preko Trampa dobiju vredne vojne i obaveštajne podatke".

Prema navodima Gardijana, bivši čehoslovački StB je najvrednije informacije o Trampu dobijao od oca njegove supruge Ivane, Miloša Zelničeka.

Tramp šalje 5.200 vojnika na migrante

Donald Tramp naredio je Pentagonu da na granicu s Meksikom izmesti 5.200 vojnika s teškim naoružanjem kako bi sprečili ilegalni ulazak makar i jednog migranta iz karavana koji se već danima kreću iz Gvatemale ka SAD. Mediji ocenjuju da on tim, dosad najradikalnijim potezom kada su u pitanju "došljaci", nastoji da privuče birače pred predstojeće izbore za Kongres. On se juče, međutim, nije obazirao na te napise, naglasivši da će sve migrante zadržati na američko-meksičkoj granici u šatorskim "gradovima".

- Ovo je invazija na našu zemlju i naša vojska vas čeka - poručio je Tramp na Tviteru i naglasio kako se u grupama koje se približavaju njegovoj zemlji nalaze mnogi kriminalci, ali i migranti sa Bliskog istoka.

Podsetimo, ranije je optužio demokrate da mu smeštaju migrantsku krizu kako bi ga diskreditovali pred izbore 6. novembra za Kongres, dok pojedinci smatraju da je krizu iz istog razloga orkestrirao Džordž Soroš.

- Kada se Ivana preselila u Ameriku da živi sa mužem, StB je održavao stalni kontakt sa njenom porodicom u gradiću Zlin. Zelniček je sarađivao i redovno službi davao sve što je od njega tražila. To je bilo normalno za tadašnje režime Istočnog bloka, posebno u eri Hladnog rata, kada su porodice čiji članovi žive negde na zapadu jednostavno morale da sarađuju. Sada su informacije koje je on davao od krucijalne važnosti, posebno zato što je Tramp postao predsednik - navodi Gardijan i ističe da se iz dokumenata StB, a koje je prikupljao obaveštajac Jaroslav Jansa, vidi da je aktuelni šef Bele kuće želeo da se kandiduje za predsednika još na izborima 1986. (što znači da bi izašao na crtu Ronaldu Reganu prim. aut), ali da je u poslednjem trenutku odustao.

I ovo je otkriveno - Tramp i Ivana putovali su u Rusiju 1987. na poziv sovjetskog ambasadora i to preko agencije povezane sa ruskim KGB

- Bio je i tada ubeđen da će sigurno pobediti. Ipak, povukao se jer je smatrao da je mlad, imao je 41 godinu - stoji u spisima StB.

Nije znao da zatvori kišobran?

Ulasci Donalda Trampa u njegov predsednički avion Air Force One već su privlačili mnogo pažnje, najviše zbog kose koju je redovno u svim pravcima razduvavao jak vetar, međutim, najnovije je privukao pažnju iz razloga što šef Bele kuće kao da nije umeo da zatvori kišobran pre nego što je nestao u letelici. Naime, on ga je samo ostavio na pragu i otišao, što je izazvalo salve komentara na društvenim mrežama.

- Bože, pa ovaj čovek ima kontrolu nad našim nuklearkama, a ne zna ni kišobran da nosi - glasi samo jedan od njih.

U njima je zabeležen i interesantan podatak da su Trampa 1979. u njegovoj kuli na Menhetnu posetila trojica visokopozicioniranih zvaničnika tada Čehoslovačke, ali i da je on te godine lično odlazio u tu zemlju sa svojom suprugom i dvoje dece.

- Ivana tada više nije bila model, već je radila za svog muža kao dekorater u njegovim objektima. Njihov sin Donald Tramp Džunior je tada imao dve dadilje, jednu Amerikanku i jednu iz Švajcarske i skoro je slomio nogu - podaci su koje je sakupljao StB, a što je zapadnim medijima sad dalo još više povoda da spekulišu kakve su onda sve informacije o Trampu sakupljane i prosleđivane ruskom KGB, u kom je, samo podsećanja radi, tada još uveliko radio aktuelni šef Kremlja Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivana Tramp

Bivši obaveštajac StB Vlastimil Danek: Tramp nam je bio veoma interesantan. Znali smo da je uticajan i da želi da jednog dana bude predsednik

Gardijan spekuliše i da je čehoslovačka služba pre četiri decenije ispipavala teren da u svoje redove vrbuje Trampa, kao veoma uticajnog Amerikanca.

Ko je Ivana Tramp
- prva supruga aktuelnog američkog predsednika rođena je 1949. u nekadašnjoj Čehoslovačkoj
- godine 1971. se udala za agenta za prodaju nekretnina Alfreda Vinklmajera, a 1973. je emigrirala u Kanadu
- razvela se 1976, a nakon što je upoznala Trampa u Njujorku, za njega se udala 1977.
- dobili su troje dece, Donalda Džuniora (1977), Ivanku (1981) i Erika (1983)
- kada je krajem 1990. otkriveno da Donald održava vanbračnu vezu s glumicom Marlom Mapls, Ivana je pokrenula spektakularnu brakorazvodnu parnicu
- ona je okončana sudskom nagodbom 1992.
- Ivana je s bivšim mužem ostala u dobrim odnosima i 2016. je javno podržala njegovu kampanju

- Tramp nam je bio veoma interesantan. Bio je biznismen, imao je mnogo kontakata, čak i u politici SAD. Znali smo da je uticajan i da želi da jednog dana bude predsednik - potvrdio je bivši obaveštajac StB Vlastimil Danek.

Bebe rođene u SAD neće dobijati državljanstvo?

Lider SAD Donald Tramp želi da ukine pravo na državljanstvo bebama rođenim u SAD čiji roditelji nisu američki državljani ili su ilegalni imigranti. To je najavio lično predsednik za portal Aksios, naglasivši da advokati već uveliko razmatraju legalnosti takvog izvršnog naređenja.

- Mi smo jedina zemlja na svetu gde neka osoba dođe i rodi bebu i ta beba je građanin SAD - rekao je Tramp u sklopu njegove "borbe s migrantima".

Ta služba je zabeležila i da je Tramp sa Ivanom putovao u Moskvu i tada Leningrad (Sankt Peterburg) na poziv sovjetskog ambasadora u Vašingtonu Jurija Dubinina. Putovali su preko agencije Intourist, koja je, kako tvrdi Gardijan, bila pod direktnim patronatom KGB.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading