NETANIJAHU PREBACUJE ODGOVORNOST NA DAMASK: Razgovarao sa Putinom, ponudio sve informacije

Autor: Tanjug

Svet

18.09.2018

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu razgovarao je danas telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o obaranju ruskog vojnog aviona, navodeći da je krivica na Siriji. Netanijahu je ponudio "sve neophodne informacije" potrebne za istragu u vezi sa ovim slučajem, saopštila je kancelarija izraelskog premijera, preneo je Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Netanijahu i Putin

Putin je prethodno izjavio da je obaranje ruskog vojnog aviona sirijskom raketom posledica "spleta tragičnih okolnosti".

On je naveo da ruski avion, nadomak Sirije, nisu oborili izraelski avioni, javlja Rojters.


- U poređenju sa dobro poznatim događajima, kada je turski borbeni avion oborio naš avion, situacija je bila drugačija. Ovoga puta, izgleda da je reč o nizu tragičnih okolnosti - rekao je ruski predsednik, na konferenciji za novinare posle razgovora s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, prenosi Tas.

Prema Putinovim rečima, turski avion je svojevremeno "namerno oborio ruski avion", dok u incidentu koji se dogodio sinoć "izraelski avioni nisu oborili ruski".

- Podrazumeva se da moramo najozbiljnije izanalizirati šta se dogodilo. Naš stav o ovoj tragediji je sadržan u saopštenju Ministarstva odbrane, koje se u potpunosti slaže sa mnom - istakao je ruski predsednik.

Uz to, on je uputio izraze saučešća porodicama članova posade i najavio da će Rusija pojačati bezbednost svojih trupa na području Sirije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading