EVO KAKO PUTIN POKUŠAVA DA SLOMI OTPOR UKRAJINE: Ruski napadi hemijskim oružjem uzrokovali paniku!

Autor:

Svet

06.04.2024

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske snage suočavaju se sa strašnim hemijskim napadima na frontu, dok su ruske snage navodno slale bespilotne letelice duž fronta svakodnevno kako bi bacale zabranjene pakete sa suzavcem i drugim opasnim hemikalijama na nesvesne vojnike.

EVO KAKO PUTIN POKUŠAVA DA SLOMI OTPOR UKRAJINE: Ruski napadi hemijskim oružjem uzrokovali paniku!

Foto: Credit: Vitaliy Ankov / Sputnik / Profimedia

 Korišćenje taktičkih dronova izaziva strah među ukrajinskim borcima, koji su primorani da sa sobom nose gas maske u rovovima, izjavio je visoki komandant.


Komandant ukrajinske vojske na frontu u oblasti Donjeck otkrio je da je gotovo svaka pozicija u njihovom delu fronta bila meta za jednu ili dve hemijske granate dnevno. Ovo je primoralo ruske snage da preduzmu novi oblik ratovanja kroz hemijske napade, budući da su ukrajinski vojnici uspeli da se uspešno ukopaju na određenim mestima, čime su konvencionalna artiljerija, dronovi i rakete postali manje efikasni.


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski istakao je da je zemlji preko potrebno više oružja kako bi lansirala efikasne protivnapade. On je izjavio da im nedostaju granate za kontranutrška dejstva, ali da su u toku određene inicijative i da su u procesu dobijanja oružja.

 


Jedna od granata navodno sadrži suzavac i bila je ispitana od strane eksperta za hemijsko oružje Marca-Michaela Bluma kao K-51 gasna granata. Pored toga, postoje i tvrdnje da su ukrajinski vojnici bili izloženi sumnjivim hemijskim napadima prošle godine. Osim toga, Nato je izvestio da su ruski špijuni bili aktivni u Evropi godinama unazad, a Ukrajina je upozorila da je Nemačka "prošarana" ruskom špijunskom mrežom.


Rusija ima mračnu prošlost u vezi sa hemijskim oružjem, posebno u cilju eliminisanja ljudi koje Putin smatra pretnjom njegovoj vlasti. Ovo se ogleda kroz slučajeve poput trovanja bivšeg ruskog agenta Aleksandra Litvinenka polonijumom u Londonu 2006. godine, kao i trovanja bivšeg GRU agenta Sergeja Skripala i njegove ćerke Julije novičokom u Solsberiju 2018. godine.


Nato je izvestio da su ruski špijuni aktivni u evropskim zemljama već godinama, dok je Ukrajina upozorila da je Nemačka "prošarana" ruskom špijunskom mrežom. Takođe se spekuliše da stotine ruskih špijuna boravi u Velikoj Britaniji, a bivši ruski špijun tvrdi da je barem četiri ruska agenta radila u Vestminsteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading