OVO SU OPTUŽENI ZA SAUČESNIŠTVO U TERORIZMU U MOSKVI: Počiniocima prodali beli Reno u kom su bežali od policijske potere (VIDEO)

Autor:

Svet

25.03.2024

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražni komitet zatražio je hapšenje dva brata i oca koji su teroristima prodali vozilo.

OVO SU OPTUŽENI ZA SAUČESNIŠTVO U TERORIZMU U MOSKVI: Počiniocima prodali beli Reno u kom su bežali od policijske potere (VIDEO)

Foto: X/CLOCK

Sudu su privedena još trojica optuženih u slučaju terorističkog napada na "Krokus siti hol" u Moskvi. U pitanju su dva brata i njihov otac: Islomov Aminčon Isroilovič, Islomov Dilovar Isroilovič i Isroil Ibrahimović Islomov.

Islomovi su bili ti koji su beli Reno prodali počiniocima terorističkog napada na "Krokusu".

Istražni komitet zatražio je njihovo hapšenje.

FSB je 23. marta objavio pritvor za 11 osoba pod sumnjom da su izvršili teroristički napad.

Od njih su, prema istrazi, Dalerjon Mirzoev, Saidakrami Račabalizoda, Muhamedsobir Fajzov i Šamsidin Fariduni, bili direktni izvršioci terorističkog napada. Oni su uhapšeni 24. marta uveče. Ko je bilo ostalih sedam privedenih, još nije saopšteno.

Podsetimo, Mirzoev je ilegalac iz Tadžikistana i otac četvoro dece, Račabalizoda je, navodno, rođen u Tadžikistanu i živi u Moskvi, Fariduni je takođe rođen u Tadžikistanu i radi u fabrici, dok je Fajzov frizer koji je doveden u sud u invalidskim kolicima.

Pojedini zapadni mediji tvrde da se informacije o tretmanu ovih osumnjičenih namerno plasiraju u medije putem Telegram kanala koji su u dosluhu sa ruskim bezbednosnim službama.

Telegraf piše da je Kremlj pokrenuo kampanju dezinformacija tvrdeći da su MI6 i druge zapadne obaveštajne agencije odgovorne za teroristički napad u Moskvi. Automatski botovi na društvenim mrežama dele veze ka lažnim veb lokacijama, koje izgledaju kao poznate novinske kuće, koje okrivljuju Zapad za masakr u kojem je u petak ubijeno 167 ljudi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading