SAMO ZAJEDNO SMO JAČI: Erdogan zvao telefonom Putina, evo koju je NAJVAŽNIJU PORUKU preneo predsedniku Rusije

Autor:

Svet

24.03.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erdogan je na umu imao samo jedno, naročito nakon stravičnog terorističkog akta u Moskvi

SAMO ZAJEDNO SMO JAČI: Erdogan zvao telefonom Putina, evo koju je NAJVAŽNIJU PORUKU preneo predsedniku Rusije

Foto: Tanjjug-Ap

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da je Turska spremna da unapredi saradnju sa Rusijom u borbi protiv terorizma, shvatajući neophodnost suprotstavljanja svim njegovim oblicima i manifestacijama bez izuzetka, navodi se u današnjem saopštenju kabineta turskog lidera.

"Naš predsednik Erdogan je razgovarao telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. On je najoštrije osudio čin terora protiv nevinih ljudi i izrazio saučešće ruskom predsedniku i narodu Rusije zbog terorističkog napada u Moskvi", stoji u saopštenju kabineta predsednika Turske, prenosi TASS.

Navodi se da je Erdogan tokom razgovora rekao da je napad u Podmoskovlju pokazao da regionalnu krizu treba okončati mirnim putem, što je pre moguće.

U napadu u dvorani Krokus u Moskvi u petak ubijeno je 133 ljudi, a više od sto osoba je ranjeno, saopšteno je ranije danas iz ruskog Istražnog komiteta.

Ruska Kompanija Krokus internešenel koja je vlasnik kompleksa Krokus u Moskvi u kojem se u petak dogodio teroristički napad, izrazila je duboko žaljenje zbog te tragedije i najavila rekonstrukciju koncertne sale.

"Nikada nećemo zaboraviti žrtve terorista. Ono što je uništeno njihovim prljavim rukama biće obnovljeno", saopštila je kompanija na svom sajtu, prenosi TASS. Iz kompanije su uputili izraze dubokog saučešća porodicama nastradalih u napadu u kojem su poginule 133 osobe.

"Naša kompanija posluje više od 30 godina a u koncertnoj dvorani za 15 godine održano je hiljade događaja na najvišem nivou", navodi se iz kompanije.

Dodaje se da će kompanija nastojati da učini sve što može da pomogne vlastima i specijalnim službama u njihovom teškom poslu i da zajedno sa celom zemljom pomogne povređenima i porodicama žrtava terorističkog napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading