"BOLJE DETE SA DEVET PRSTIJU NEGO BESKORISNO": Džef Bezoz daje deci od ČETIRI godine oštre noževe!

Autor:

Svet

21.03.2024

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezos za nepunih 13 minuta zaradi više nego prosečna osoba za ceo život, proizilazi iz podataka koji je objavio globalni poslovni časopis Fortune.

"BOLJE DETE SA DEVET PRSTIJU NEGO BESKORISNO": Džef Bezoz daje deci od ČETIRI godine oštre noževe!

Foto: Tanjug/AP

Za Džefa Bezosa, podizanje snalažljive dece nije bio samo roditeljski cilj, već neophodnost za uspeh.

Bezos je otkrio svoj nekonvencionalan pristup vaspitanju svoje četvoro dece, dozvoljavajući im da koriste "oštre noževe" već od 4 godine i električne alate do 7 ili 8 godina.

Bezos je rekao da to proizilazi iz pragmatične perspektive njegove bivše supruge, Makenzi Skot.

- Ona bi mnogo radije imala dete sa devet prstiju nego beskorisno dete - rekao je, naglašavajući da je ovo "fantastičan stav o životu".

Bezosov brat se tada našalio: "Srećom, imate snalažljivu decu sa 10 prstiju." Na šta je Bezos uz smeh dodao: "Za sada."

Ovo je istaklo fokus porodice Bezos na usađivanju samopouzdanja i praktičnih sposobnosti rešavanja problema od ranog detinjstva, dajući prednost veštinama u odnosu na potpunu zaštitu dece od rizika. Detinjstvo Džefa Bezosa pokazalo se ključnim u razvoju ovog načina razmišljanja.

Foto: youtube.com/printscreen

 

Provodeći leta na udaljenom ranču svog dede, Bezos je bio svedok vrednosti praktičnog rešavanja problema iz prve ruke. Kada bi se oprema pokvarila, njegov deda nije pozivao pomoć, zasukao bi rukave, smišljao rešenja i često angažovao mladog Džefa da pomaže.

Ovo rano uranjanje u samostalan način života zadržalo se kod Bezosa. Uvideo je kako je snalažljivost moćno oruđe, ono koje može da otvori vrata i stvori mogućnosti. Kada je osnovao Amazon, nosio je isti duh odlučnog rešavanja problema kroz neuspehe i prepreke.

Podsetimo, Bezos za nepunih 13 minuta zaradi više nego prosečna osoba za ceo život, proizilazi iz podataka koji je objavio globalni poslovni časopis Fortune.

Bezosovo bogatstvo je u 2023. godini poraslo sa 107 na 177 milijardi dolara, što odgovara rastu bogatstva za 191,78 miliona dolara dnevno ili za oko 7,99 miliona dolara na sat, prenosi portal Yahoo Finance.

Prosečan Amerikanac u toku svog radnog veka prema podacima iz 2023. godine zaradi 1,7 miliona dolara, a Bezos ovu sumu zaradi za približno 0,21 sati to jest za 12,76 minuta.

Amazon je globalni gigant trgovine preko interneta i spada u grupu "Sedam veličanstvenih" američkih tehnoloških kompanija koje imaju najveću vrednost na berzama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading