BOGATE BIVŠE SUPRUGE SU KRIVE ZA PROPAST CIVILIZACIJE! Ilon Mask popljuvao Bezosovu bivšu, ona mu zadala DUPLI udarac!

Autor:

Svet

20.03.2024

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno je Ilon Mask kritikovao Skot zbog njenih filantropskih aktivnosti, ali nije pružio dodatna objašnjenja o razlozima za to.

BOGATE BIVŠE SUPRUGE SU KRIVE ZA PROPAST CIVILIZACIJE! Ilon Mask popljuvao Bezosovu bivšu, ona mu zadala DUPLI udarac!

Foto: Credit: Evan Agostini / PA Images / Profimedia

Bivša supruga Džefa Bezosa, Mekenzi Skot, nastavlja da koristi svoje bogatstvo u svrhu filantropskog rada, uprkos kritikama koje je nedavno dobila od Ilona Maska. Ovog utorka, ona je objavila da će donirati 640 miliona dolara za 361 organizaciju, što je više nego dvostruko veći iznos u odnosu na 250 miliona dolara koje je prvobitno obećala da će dati prošle godine.

Rekordne donacije kroz program Lever for Change

Organizacija Lever for Change, koja je pomogla Mekenzi Skot u njenim filantropskim davanjima, saopštila je da će 279 neprofitne organizacije dobiti po 2 miliona dolara, dok će preostalih 82 organizacija dobiti po 1 milion dolara. Otvoreni poziv za prijave je prvobitno bio planiran za 250 nagrada od po 1 milion dolara, ali je zbog izvanrednog rada ovih organizacija, tim donatora odlučila da proširi broj dobitnika i iznos nagrada, prenosi businessinsider.com.

Foto: Credit: Evan Agostini / PA Images / Profimedia

Mekenzi Skot, bivša žena Džefa Bezosa

Ilon Mask uputio kritike na njen rad

Nedavno je Ilon Mask kritikovao Skot zbog njenih filantropskih aktivnosti, ali nije pružio dodatna objašnjenja o razlozima za to. Ovo nije prvi put da je Mask javno kritikovao Skot zbog donacija milijardi dolara dobrotvornim organizacijama. U svom oštrom tonu, Mask je prokomentarisao da "bogate bivše supruge koje mrze svoje bivše supružnike treba da budu navedene kao razlozi zbog kojih je Zapadna civilizacija propala."

Foto: www.profimedia.rs

Ilon Mask

Skotova ne daje pet para na kritike

Uprkos Maskovim komentarima, Skotova se nije javno oglasila povodom njegovih izjava o tome kako raspoređuje svoj novac. Ona je istakla da su neprofitne organizacije izabrane "iz grupe od preko 6.000 aplikacija", te da su "izdvojene od strane srodnih organizacija i evaluacionog panela" kao "vitalni agenti promena".

Ove godine, Skotova je donirala i podržala zdravlje žena i manjinskih grupa. Njeni donatori uključuju ACLU iz Alabame, Centar za osnaživanje izbeglica i imigranata, kao i Institut za žene i etnička istraživanja, među ostalima.

U suprotnosti sa većinom filantropa koji postavljaju određene zahteve za izveštavanje o korišćenju sredstava, Scottova se ističe svojim pristupom bez uslovljavanja donacija. Ona je ranije istakla da je donirala gotovo 2 milijarde dolara "343 organizacijama koje podržavaju glasove i prilike za ljude iz zanemarenih zajednica". Takođe, Skotova je donirala 275 miliona dolara za Planned Parenthood i 15 miliona dolara za Luteransku službu za imigraciju i izbeglice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading