UKRAJINA NAPALA PRED ZORU: Bespilotne letelice digle u vazduh još jednu rusku rafineriju! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.03.2024

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi dron je napao kompleks rafinerije nafte u Sizranu, izazivajući požar čija je površina dosegnula 500 kvadratnih metara. Istovremeno, nekoliko drugih dronova napalo je rafineriju nafte u Novokujbiševsku, gde je takođe izbio požar koji je brzo ugašen.

UKRAJINA NAPALA PRED ZORU: Bespilotne letelice digle u vazduh još jednu rusku rafineriju! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

U noći između petka i subote, Ukrajina je izvršila napad na dve rafinerije nafte u ruskoj Samarskoj oblasti upotrebom bespilotnih letelica. Na meti su se našle rafinerije u Sizranu i Novokujbiševsku, a napad je izazvao velike požare na oba postrojenja.

Napad dronova u ranim jutarnjim satima

Prema navodima Telegram kanala Baza, napad se odigrao oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu. Prvi dron je napao kompleks rafinerije nafte u Sizranu, izazivajući požar čija je površina dosegnula 500 kvadratnih metara. Istovremeno, nekoliko drugih dronova napalo je rafineriju nafte u Novokujbiševsku, gde je takođe izbio požar koji je brzo ugašen.

 

 


Reakcija lokalnih vlasti i evakuacija zaposlenih

Zaposleni u rafinerijama su evakuisani, a prema preliminarnim podacima nije bilo žrtava. Guverner Dmitrij Azarov istakao je formiranje operativnog štaba za otklanjanje posledica napada i naložio svim resorima da obrate pažnju na zaštitu objekata u regionu.

Serijski napadi na ruske rafinerije

Ovo nije prvi put da su ruske rafinerije bile na meti napada Ukrajine. Prethodnih pet dana, Ukrajina je napala i oštetila šest ruskih rafinerija, a u petak je bespilotna letelica pogodila rafineriju nafte u Kaluškom okrugu.

 

 

 

 


Ukrajinski napadi na ruske rafinerije predstavljaju ozbiljan izazov za obe zemlje i izazivaju zabrinutost u međunarodnoj zajednici. Situacija zahteva hitnu reakciju i dalje praćenje kako bi se sprečile dalje eskalacije i očuvala stabilnost u regionu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading