"PREVARENI SMO, VREME JE ZA POBUNU" Orban pozvao Mađare da okupiraju Brisel (VIDEO)

Autor:

Svet

15.03.2024

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orban je ukazao da podrška u SAD za Donalda Trampa pokazuje političke promene u korist konzervativnih snaga u SAD i Evropi, za koje će ova godina biti prekretnica.

"PREVARENI SMO, VREME JE ZA POBUNU" Orban pozvao Mađare da okupiraju Brisel (VIDEO)

Foto: YouTube/Orbán Viktor/Printscreen

Evropljani se plaše da će im Brisel oduzeti slobodu, a ako Mađarska želi da sačuva slobodu i suverenitet, mora da okupira Brisel, poručio je danas mađarski premijer, Viktor Orban, govoreći o predstojećim izborima za Evropski parlament.

- Mi smo David koji izbegava Golijata... Izgleda da sam Brisel ovo ne želi da razume, pa ako želimo da sačuvamo slobodu i suverenitet Mađarske, nemamo drugog izbora nego da okupiramo Brisel - rekao je Orban u Narodnom muzeju u Budempešti povodom obeležavanja godišnjice početka revolucije i rata za nezavisnost 1848-1849.

On je dodao da "Brisel nije prva imperija koja je bacila oko na Mađarsku", prenosi mađarski Indeks.

- Evropa želi da nam nametne nešto pogubno i strano za mađarski duh. Hoće da nas teraju u rat, da nam nametnu migrante i da nam prevaspitavaju decu. Umesto mira dobili smo rat, umesto bezbednosti dobili smo vladavinu prava, a umesto prosperiteta dobili smo finansijsku iznudu. Prevareni smo, vreme je da se pobunimo - ocenio je Orban.

Prema njegovim rečima, Brisel se okrenuo protiv Evropljana, a Mađarska, kako je naveo, neće tolerisati da EU "upropaštava poljoprivrednike, uništava srednju klasu, ruši evropske kompanije, oduzima prava nacijama, čini našu decu robovima zaduživanja i odvodi celu Evropu u rat".

Orban je ukazao da podrška u SAD za Donalda Trampa pokazuje političke promene u korist konzervativnih snaga u SAD i Evropi, za koje će ova godina biti prekretnica.

- Na početku godine smo još bili sami, do kraja godine ćemo biti u većini - poručio je mađarski premijer.

Danas se obeležava nacionalni praznik Mađarske kada se desila njena neuspela revolucija protiv Habzburške monarhije, koju je Orban uporedio sa Evropskom unijom, prenosi Asosijeted pres.

Podsetimo, austrijski i ruski car sporazumeli su se 19. maja 1849. u Varšavi da ruske snage sadejstvuju sa austrijskim u gušenju Mađarske revolucije. 13. avgusta mađarske snage su bezuslovno kapitulirale pred Rusima, a ubrzo i drugi ostaci mađarskih snaga. Većina mađarskih zapovednika je streljana kod mesta Vilagoš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Војник

15.03.2024 16:39

Gravo Gospodine Orban. Uzeli ste hrabro rizik u suprostavljanjukolonizaciji od strane EU. Za sve ste u pravu jedino ih niste pitali hoće li oni da nam (Vama i Nama) biraju prijatelje, da nam naturaju neke njihove moralne norme , pravdu i demokratiju. Mađarska je bila u zajedničkoj sili-carevini Austro-ugarskoj i za njene interese vodila ratove i gubila narod i teritorije do Jadrana. Vreme je da bude svoj na svome za što se borimo i mi u Srbiji, ali idemo sa vama i drugima rame uz rame u promeni ili brisanju EU i razbijanju zabluda o potrebi NATO koji je veći uzrok sukoba nego mira. Srećno Mađari.

Odgovori 13 0