VERUJETE LI U FENOMEN ĆELIJA MEMORIJE? Ako ne, upoznajte se sa slučajem čoveka kojem su presadili srce masovnog ubice!

Autor:

Svet

15.03.2024

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema navodima policije, optuženi je redovno osećao potrebu da ubija i napadao je svakoga koga je video kao ranjivog kako bi zadovoljio svoju "žeđ" za krvlju.

VERUJETE LI U FENOMEN ĆELIJA MEMORIJE? Ako ne, upoznajte se sa slučajem čoveka kojem su presadili srce masovnog ubice!

Foto: Facebook/METRO 94.5 FM Zambia

Majkl Rodriges iz Atlante optužen je da je je ubio 23 žene i četiri muškarca tokom dve godine, počevši sa ubistvima u decembru 2013. godine.

Uhapšen je 2015. godine u Atlanti, nakon što je njegova žena izrazila sumnju da je za to krivo srce koje mu je presađeno, policija je odlučila da istraži slučaj i otkrila da je srce koje je dobio pripadalo serijskom ubici, Dereku Emeriju, koji je pogubljen 2013. godine.

Prema navodima policije, optuženi je redovno osećao potrebu da ubija i napadao je svakoga koga je video kao ranjivog kako bi zadovoljio svoju "žeđ" za krvlju.

- Izgleda kao da je bukvalno bio zavistan od ubijanja. Rekao je da je čuo glasove koji mu govore da ubija ljude i da su nekada bili nepodnošljivi, dok na kraju ne bi ubio nekoga. Kao i mnoge serijske ubice, on je vidno patio od mentalnih problema - rekao je kapetan Džeri Vudson.

Prema njegovoj bivšoj ženi, koja se razvela od njega u februaru 2015. godine, datum kada su počela ubistva poklapa se sa transplatacijom srca koju je imao Rodrigez. Ona kaže da je operacija dramatično promenila njegovu ličnost i da je transplatacija odgovorna za njegove postupke.

- On je bio miran i šarmantan čovek pre transplatacije, ali nakon što je dobio novo srce, postao je tempirana bomba i izgledao je opsednut oružjem i lovom. Kupio je neke pištolje i noževe i počeo je da ubije sve, od zečeva do medveda. Nisam mogla da prepoznam čoveka za koga sam se udala i odlučila sam da odem. Znala sam da je postao agresivniji, ali nikada nisam ni pomislila da je postao takav monstrum. To je sve zbog tog srca koje su mu dali, to je zlo - tvrdi Mišel Gonzales

Identitet donatora organa često se drži u tajnosti, ali su policijski istražitelji dobili pristup dosijeu. Otkrili su da je donor organa bio osuđeni serijski ubica po imenu Derek Emeri, koji je pogubljen od strane države 2013. godine.

Rodrigezovi zločini mogli bi da budu povezani sa čudnim sekundardnim efektom transplatacije organa, koji se zove fenomen ćelija memorije. Iako se još uvek ne smatra da je ovo 100% naučno provereno, nekolicina naučnika podržava ovu teoriju, a i mnogi ljudi koji imaju presađene organe prijavili su da osećaju takve efekte.

Ponašanje koje su osobe kojima su organi presađeni ispoljile moglo se povezati sa ponašanjem donora, a posebno se veruje da se kod transpantacija srca takvo ponašanje najuočljivije ispoljavalo.

Prema australijskoj studiji objavljenoj u časopisu "Quality of Life Research", pokazalo se da 79 odsto pacijenata koji su dobili novo srce nisu osetili nikakve promene, dok je 15 odsto pacijenata priznalo da osećaju da su se delimično poremenili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading