KRVAVI NAPAD NA MANASTIR: Tri pravoslavna monaha brutalno ubijena

Autor:

Svet

13.03.2024

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragični napad na egipatske pravoslavne monahe u Južnoj Africi

KRVAVI NAPAD NA MANASTIR:  Tri pravoslavna monaha brutalno ubijena

Foto: Tanjug/AP


U napadu na manastir Svetog Apostola Marka i Svetog Samuila Ispovednika u Kulinanu, Južna Afrika, tri egipatska monaha, pripadnika Koptske pravoslavne crkve, brutalno su ubijena nožem. Osumnjičeni za ovaj užasan zločin, 35-godišnji muškarac, je uhapšen i trebalo bi da se pojavi pred sudom sutra.

Nepoznat motiv i policijska istraga

Policija je saopštila da još uvek nije jasno koji je tačan motiv ovog napada, a činjenica da iz manastira nije ukradeno ništa dodatno komplikuje istragu. Pukovnik Dimakatso Nevhuhulvi izjavio je da policija traga za više osumnjičenih, ali nije otkrio detalje o imenima ili drugim informacijama.

Retki smrtonosni napadi na crkve u Južnoj Africi

Napadi na crkve i druge bogomolje u Južnoj Africi su retki, što čini ovaj slučaj još šokantnijim. Koptska pravoslavna crkva, koja ima sedište u Egiptu i eparhije u nekoliko zemalja, bila je meta smrtonosnih napada islamskih militanata kako u Egiptu, tako i u drugim delovima sveta.


Koptska pravoslavna crkva Južne Afrike izdala je saopštenje u kojem se opisuje ovaj napad kao "zločinački napad" koji je rezultirao "mučeništvom" njihovih monaha. Ova zajednica se suočava sa izazovima i pritiscima širom sveta, a ovaj tragični događaj samo dodatno naglašava teškoće sa kojima se suočavaju.

Očekuje se da će istraga o ovom užasnom događaju biti intenzivna, a nadamo se da će pravda biti zadovoljena za monahe koji su izgubili živote u ovom neobjašnjivom i brutalnom napadu.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading