HANTER BAJDEN ODBIO POZIV NA SASLUŠANJE: Evo šta je poručio republikancima

Autor:

Svet

13.03.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hanter Bajden odbija saslušanje pred Kongresnim odborom

HANTER BAJDEN ODBIO POZIV NA SASLUŠANJE: Evo šta je poručio republikancima

Foto: Tanjug/AP


Sin američkog predsednika Džozefa Bajdena, Hanter Bajden, odbio je da se pojavi na saslušanju pred Kongresim odborom zakazanom za 20. mart. Njegov advokat Ebi Lovel je poručio republikancima u Predstavničkom domu da "Hanter Bajden odbija njihov poziv na osrednju karnevalsku predstavu", naglašavajući da je poziv stigao bez prethodne komunikacije i da je određen datum saslušanja dan pre nego što bi Bajden trebalo da se pojavi pred sudom u Kaliforniji u vezi sa optužbama za neplaćanje poreza.

Kritike republikanaca i odgovor advokata

Advokat Ebi Lovel izrazio je iznenađenje ishitrenim zahtevom za saslušanjem, ističući da je istraga zasnovana na spletu zavera koje su ispleli osuđeni lažovi i optuženi ruski špijun. Dodao je da je svedočenje od šest i više sati 28. februara 2024. godine, zajedno sa spoznajom o pozadini istrage, trebalo da bude dovoljno za priznavanje neosnovanog postupka opoziva.

-Moram da priznam da sam iznenađen vašim ishitrenim zahtevom. Posle svedočenja od šest i više sati 28. februara 2024. godine, zajedno sa spoznajom da je vaša istraga zasnovana na spletu zavera koje su ispleli osuđeni lažovi i optuženi ruski špijun, mislio sam da ćete čak i vi priznati da je vaš neosnovani postupak opoziva završen, napisao je Lovel.



Zakazivanje saslušanja Hantera Bajdena bez prethodnih konsultacija o njegovoj dostupnosti i paralelno sa zakazivanjem svedočenja nekih bivših poslovnih partnera predsednikovog sina koji su bili kritični prema njemu izazvalo je kontroverze i izazvalo reakcije njegovog advokata. Nadležni u Predstavničkom domu za nadzor i odgovornost, poput Džejmsa Komera, suočavaju se sa odlučnim odbijanjem Hantera Bajdena da se pojavi na saslušanju.


Hanter Bajden se suočava sa optužbama za neplaćanje poreza, a njegov odlazak na saslušanje pred Kongresim odborom izazvao je polemike i dodatno zaoštrio odnose između političkih struja u Sjedinjenim Američkim Državama. Očekuje se dalji razvoj situacije u vezi sa ovim slučajem.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading