PILOT I KOPILOT ZA VREME LETA ISTOVREMENO IMALI "DREMKU" OD POLA SATA: Da, dobro ste pročitali: U avionu bila 153 putnika

Autor:

Svet

10.03.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srećom, tokom ovog neobičnog događaja niko nije povređen, što je izazvalo olakšanje među putnicima i osobljem aviona.

PILOT I KOPILOT ZA VREME LETA ISTOVREMENO IMALI "DREMKU" OD POLA SATA: Da, dobro ste pročitali: U avionu bila 153 putnika

Foto: pixabay.com

Avion

Istraga o incidentu koji se dogodio tokom leta aviona kompanije Batik Air otkrila je da su pilot i kopilot istovremeno spavali oko 28 minuta. Let je trajao dva sata i 35 minuta, a avion Erbas A320 prevozio je 153 putnika i četiri stjuardese. Srećom, tokom ovog neobičnog događaja niko nije povređen, što je izazvalo olakšanje među putnicima i osobljem aviona.

Reakcija Ministarstva saobraćaja Indonezije

Generalna direktorka odseka za vazdušni saobraćaj u Nacionalnom komitetu za bezbednost saobraćaja (KNKT), Marija Kristi Endah Murni, izrazila je nezadovoljstvo ovim incidentom i istakla da Ministarstvo saobraćaja Indonezije "nažno zamera" Batik Eru zbog propusta koji su doveli do spavanja pilota tokom leta. Ova reakcija ukazuje na ozbiljnost situacije i potrebu da avio-kompanije posvete veću pažnju odmoru svojih posada.

Neophodnost pažljivijeg planiranja odmora posada aviona

Ovaj slučaj naglašava važnost pažljivog planiranja odmora posada aviona, posebno tokom dužih letova. Bezbednost putnika i osoblja treba da bude prioritet, a ovo neobično i zabrinjavajuće ponašanje pilota ukazuje na potrebu za unapređenjem procedura i pridržavanjem standarda bezbednosti u vazdušnom saobraćaju.

Incident u kom su indonežanski piloti spavali za komandama aviona tokom leta za Džakartu izazvao je opravdanu zabrinutost među nadležnima i javnošću. Očekuje se da će ovaj slučaj podstaći avio-kompanije da preispitaju i unaprede procedure vezane za odmor posada kako bi se slični incidenti u budućnosti izbegli. Sigurnost putnika treba da bude apsolutni prioritet u vazdušnom saobraćaju, a ovakvi događaji ukazuju na neophodnost poštovanja visokih standarda bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading