GLAVNI BAJDENOV RIVAL PREKOPIRAO NIKI HEJLI: Bivšem i sadašnjem predsedniku Amerike otvoren put za VELIKI OKRŠAJ

Autor:

Svet

07.03.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno očekivani rezultati na biračkim mestima, sve je spremno za veliku novembarsku bitku dva kandidata

GLAVNI BAJDENOV RIVAL PREKOPIRAO NIKI HEJLI: Bivšem i sadašnjem predsedniku Amerike otvoren put za VELIKI OKRŠAJ

Foto: youtube.com/cbs news

Američki predsednik Džozef Bajden pobedio je na predizborima demokrata na Havajima, što ga je dodatno približilo ponovnom dobijanju predsedničke nominacije svoje stranke za izbore u novembru, prenosi AP.

Bajden je u ovoj američkoj saveznoj državi pobedio bestseler autorku knjiga o samopomoći Merijen Vilijamson, koja je nakon povlačenja kongresmena Dina Filipsa jedini njegov protivkandidat.

"Kandidovao sam se za predsednika 2024. da bih se ponovo odupro Donaldu Trampu – zato što su Amerikanci zahtevali alternativu, a demokratija zahteva opcije", naveo je u saopštenju poslanik demokrata iz Minesote, dodajući: "Jasno je da alternativa nisam ja".

Filips, 55-godišnji multimilioner koji je među najbogatijim članovima Kongresa, krenuo je u kampanju za Belu kuću na talasu poziva za novu generaciju liderstva Demokratske partije, trošeći svoje lično bogatstvo.

Demokrate na Havajima glasale su u školskim menzama, mesnim zajednicama i sindikalnim prostorijama. Samo registrovanim biračima koji su članovi stranke bilo je dozvoljeno da učestvuju, ali je bio omogucen upis i registracija birača na svakom biračkom mestu, prenosi AP.

Havaji su jedno od uporišta Demokratske stranke koja kontroliše oba doma zakonodavnog tela i ima mesto guvernera, a sva četiri člana Kongresa iz ove savezne države su demokrate.

Republikanci će svoje predizbore na Havajima održati 12. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading