HOROR! TINEJDŽERI PLANIRALI KRVOPROLIĆE: Policija uhapsila četiri osobe - nameravali da počine masakr u koncertnoj dvorani!

Autor:

Svet

04.03.2024

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgijska policija je danas uspešno sprovela hapšenje četiri osobe koje se sumnjiče za planiranje napada na koncertnu dvoranu u Briselu.

HOROR! TINEJDŽERI PLANIRALI KRVOPROLIĆE: Policija uhapsila četiri osobe - nameravali da počine masakr u koncertnoj dvorani!

Foto: Credit: ALEXANDROS MICHAILIDIS / Alamy / Alamy / Profimedia

Federalna pravosudna policija izvršila je pretrese u nedelju ujutro, zaplenila telefone i laptopove, ali nije pronašla oružje.

Osamnaestogodišnjak je optužen da je „učestvovao u aktivnostima terorističke grupe i pripremnim radnjama u cilju izvršenja terorističkog napada“, saopštili su tužioci.

Maloletnike, starosti 15-17 godina, ispitao je sudija u Dendermondu u Istočnoj Flandriji, koji je prijavio konkretne planove za napad na koncertnu dvoranu u Briselu „u roku od nekoliko nedelja“.

Prema belgijskim medijima, osumnjičeni pripadaju džihadističkom pokretu, piše Politiko, a prenosi Blic.

Belgija beleži porast stope kriminala

 

Belgija poslednjih meseci beleži porast stope kriminala i uličnih vatrenih obračuna, a naravno kao najveći grad, Brisel prednjači u ovoj neslavnoj statistici.

Podsetimo, 14. februara jedna osoba ubijena je jutros u pucnjavi, četvrtoj za nekoliko dana u Briselu, prenose briselski mediji.

Nekoliko ljudi je povređeno u pucnjavama, koje su se od nedelje dogodile u području oko Port de Hala, a jedna osoba je uhapšena, prenosi Brisel tajms.

Kako navodi briselski RTL, sve četiri pucnjave, od kojih je prva bila u nedelju, povezane sa sukobom dilera droge. 

Iz kancelarije briselskog javnog tužilaštva potvrdili su da su se u noći utorak na sredu dogodile dve pucnjave.

Pre pucnjave u kojoj je jutros ubijena jedna osoba, u noći sa utorka na sredu ispaljeni su hici iz automobila na jednu prodavnicu, ali niko nije povređen tom prilikom, naveli su iz tužilaštva. Kako su dodali, policija je na licu mesta pronašla nekoliko čaura i uhapšena je jedna osoba, koja se nalazila u prodavnici.

U istom kraju u Briselu za samo nekoliko dana dogodile su se četiri pucnjave, od kojih je prva bila u nedelju uveče, kada su povređene dve osobe. Do druge pucnjave je došlo u utorak tokom dana, kada je pucano iz ratnog oružja u vazduh, a osumjičeni za pucnjavu su, dok su bežali vozilom, udarili jednu ženu, prenosi Espreso.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading