AMERIKANCI NA NOGAMA, ŠTA SE TO DEŠAVA NA NEBU? Vojska SAD locirala MISTERIOZNI BALON!

Autor:

Svet

23.02.2024

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinu dana nakon što je kineski balon, opremljen špijunskom opremom, leteo iznad SAD, novi balon je izazvao uznemirenost.

AMERIKANCI NA NOGAMA, ŠTA SE TO DEŠAVA NA NEBU? Vojska SAD locirala MISTERIOZNI BALON!

Foto: Tanjug/AP

Vojska Amerike zapazila je balon na nebu i odmah je pokrenuta akcija istraživanja.

Poreklo i svrha balona nisu bili poznati, što je izazvalo zabrinutost među zvaničnicima. Ovo neobično pojavljivanje balona podseća na nedavni incident sa kineskim balonom, koji je izazvao tenzije između SAD i Kine, prenosi CBS NEWS.

Kineski balon u SAD

Godinu dana nakon što je kineski balon, opremljen špijunskom opremom, leteo iznad SAD, novi balon je izazvao uznemirenost. Kinesko ministarstvo spoljnih poslova tvrdilo je da je kineski balon imao za cilj prikupljanje vremenskih podataka, ali je vojska SAD oborila balon kod obala Južne Karoline i pronašla njegove ostatke.

Nepoznato poreklo i svrha

Iako je vojna letelica "presudila" da novi balon nije pretnja, nepoznato poreklo i svrha i dalje izazivaju zabrinutost. Sa kineskim incidentom u svežem sećanju, nije iznenađujuće što su zvaničnici odmah reagovali na pojavljivanje novog, neidentifikovanog balona.

Ostaci kineskog balona

Interesantna činjenica je da su ostaci kineskog balona pronađeni nakon što je oboren kod obala Južne Karoline. Ovaj događaj dodatno je podstakao pažnju na balone koji preleću SAD, posebno kada je reč o njihovom poreklu i svrsi.

Uticaj na odnose između SAD i Kine

Nedavni incident sa kineskim balonom imao je značajan uticaj na odnose između SAD i Kine. Tenzije su dostigle novi nivo, a pojava novog balona sigurno će dodatno analizirati odnose između ove dve zemlje.

Nepoznato poreklo i svrha balona koji preleće zapadne delove SAD izazvali su uzbunu među zvaničnicima, posebno imajući u vidu nedavni incident sa kineskim balonom. Uzimajući u obzir sve ove faktore, pažnja na balone koji nadziru vazdušni prostor SAD je opravdana, a vojna istraživanja će verovatno biti intenzivirana kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice.

(CBS NEWS)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Перагеније

24.02.2024 22:22

Некада се пуштање балона сматрало добронамерним. Куд се деде Америка?...