"NATO VOJNICI POD MASKOM PLAĆENIKA" Moskva razotkrila taktiku Alijanse u Ukrajini i žestoko pecnula Zapad

Autor:

Svet

19.02.2024

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rudskoj je podsetio da su Oružane snage Rusije letos uspešno odbile ukrajinsku kontraofanzivu koju je pripremao Zapad.

"NATO VOJNICI POD MASKOM PLAĆENIKA" Moskva razotkrila taktiku Alijanse u Ukrajini i žestoko pecnula Zapad

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Vojnici NATO učestvuju u borbama u Ukrajini pod maskom plaćenika, saopštio je šef Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Sergej Rudskoj.

- Oni upravljaju sistemima PVO operativno-taktičkih raketa i višecevnim raketnim bacačima i deo su jurišnih odreda - rekao je Rudskoj u intervjuu za časopis "Crvena zvezda".

Pored toga, oficiri NATO pripremaju vojne operacije ukrajinskih Oružanih snaga, dodao je on.

Rudskoj je takođe podsetio da su Oružane snage Rusije letos uspešno odbile ukrajinsku kontraofanzivu koju je takođe pripremao Zapad, što je pokazalo da su ruske vojne veštine bolje od NATO.

- Što se tiče glavnih rezultata odbijanja kontraofanzive protivnika, ukrajinske Oružane snage su pretrpele ogromne gubitke i nisu uspele da probiju taktičku zonu naše odbrane. Ruske trupe su iscrpele protivnika u odbrani. Slomile su njegove operativne rezerve, uključujući elitne jedinice koje su obučili instruktori NATO. Nakon toga mi smo preuzeli stratešku inicijativu. Generalno, to je bilo uspešno iskustvo pripreme i vođenja aktivne odbrane. Zajednička grupa trupa pokazala je superiornost savremene ruske vojne tehnike nad NATO - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading