POGOĐENA BOLNICA, TRI OSOBE POGINULE, MEĐU NJIMA I DETE: Rusi napali Donjecku oblast

Autor:

Svet

14.02.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je danas saopštila da je tokom noći oborila devet ukrajinskih dronova iznad Belgorodske oblasti, Voronješke oblasti i iznad Crnog mora

POGOĐENA BOLNICA, TRI OSOBE POGINULE, MEĐU NJIMA I DETE: Rusi napali Donjecku oblast

Foto: Printscreen/Telegram

Rusija je tokom noći izvela nekoliko raketnih napada na grad Selidovo u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjecka, u kojima su poginule tri osobe, dok je 12 osoba povređeno.

Oštećena je bolnica kao i desetak stambenih objekata, izjavio je danas guverner Donjecka Vadim Filaškin.

"Navodno, tri osobe, uključujući dete, ubijene su u napadu Rusije", saopštio je Filaškin na Telegramu, dodajući da je 100 pacijenata evakuisano u bolnice u obližnje gradove, prenosi Rojters.

Napad na bolnicu, koji se dogodio nešto posle ponoći, usledio je nakon napada na Selidovo u utorak uveče, u kojem je uništeno 12 stanova u petospratnoj stambenoj zgradi i povređeno najmanje četiri osobe, uključujuci dvoje dece, rekao je Filaškin.

Ovaj grad izložen je pojačanim ruskim vazdušnim napadima poslednjih nedelja, rekli su ukrajinski zvaničnici.

Rusija je danas saopštila da je tokom noći oborila devet ukrajinskih dronova iznad Belgorodske oblasti, Voronješke oblasti i iznad Crnog mora.

Ruski PVO sistemi su tokom noći uništili dve ukrajinske bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti, jednu iznad Voronješke oblasti i još šest iznad Crnog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ranije je guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov izvestio o dejstvovanju ruskog sistema PVO i da je jedan stanovnik Valujskog okruga povređen i prebačen u regionalnu bolnicu, navodi agencija RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading