OSUĐENIK SE OBESIO U ITALIJANSKOM ZATVORU: Ovo je 18 samoubistvo od početka godine!

Autor:

Svet

12.02.2024

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar Sapea, Donato Kapese, izrazio je duboku zabrinutost povodom ovog događaja

OSUĐENIK SE OBESIO U ITALIJANSKOM ZATVORU: Ovo je 18 samoubistvo od početka godine!

Foto: shutterstock

Zatvorski sindikati su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog hroničnog nedostatka osoblja u italijanskim zatvorima, kao i zbog prenatrpanosti i loših uslova u kojima se zatvorenici nalaze. Ova situacija dovela je do tragičnog slučaja samoubistva u zatvoru Terni, gde je zatvorenik izvršio samoubistvo obesivši se u svojoj ćeliji. Sindikat zatvorske policije Sape saopštio je da je ovo 18. samoubistvo među zatvorenicima u italijanskim zatvorima od početka ove godine.

Generalni sekretar Sapea, Donato Kapese, izrazio je duboku zabrinutost povodom ovog događaja, ističući da je samoubistvo zatvorenika u zatvoru poraz za državu i sve zaposlene koji rade na prvoj liniji fronta. Prema navodima sindikata, samoubica iz Ternija je služio kaznu zbog pokušaja pljačke i nedavno je ponovo primljen u zatvor zbog navodnog nasilja u porodici nakon perioda provedenog u kućnom pritvoru.

- Uplašeni smo i tužni: zatvorenik koji sebi oduzima život u zatvoru je poraz za državu i za sve nas koji radimo na prvoj liniji fronta - rekao je generalni sekretar Sapea Donato Kapese.

Prošle nedelje, italijanska premijerka Đorđa Meloni istakla je potrebu za povećanjem broja zatvorskih mesta kako bi se ublažila hronična prenatrpanost italijanskih zatvora, koja je dovela do nedavnog talasa samoubistava među zatvorenicima. Takođe, premijerka je naglasila da dekriminalizacija lakših zločina, za koju se zalaže opoziciona Demokratska partija levog centra (PD), nije odgovor na ovaj problem.

Zatvorski sindikati su istakli da je pored nedostatka osoblja, prenatrpanosti takođe jedan od ključnih problema u italijanskim zatvorima. Loši uslovi u kojima se zatvorenici nalaze dodatno otežavaju situaciju, te je neophodno preduzeti hitne mere kako bi se poboljšala situacija u zatvorima širom Italije

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading