PAPA FRANJA PREŠAO PREKO SVEGA, PROGUTAO UVREDE I POVUKAO NEOČEKIVAN POTEZ! Zbog odluke o ŽENI Argentina na nogama!

Autor:

Svet

11.02.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franja doneo odluku koja je odjeknula u javnosti kao grom iz vedra neba!

PAPA FRANJA PREŠAO PREKO SVEGA, PROGUTAO UVREDE I POVUKAO NEOČEKIVAN POTEZ! Zbog odluke o ŽENI Argentina na nogama!

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama

U istorijskoj ceremoniji u nedelju, papa Franja je kanonizovao prvu sveticu iz svoje rodne Argentine, Mariju Antoniju de Paz i Figeroa, poznatu kao Mama Antula. Ovaj značajan događaj se desio u prisustvu argentinskog predsednika Havijera Mileija.

Život i nasleđe Mame Antule

Mama Antula, koja je živela u 18. veku, bila je istaknuta ličnost u argentinskoj katoličkoj istoriji. Ona je poznata po svojoj ulozi u promovisanju duhovnih vežbi i naporima da proširi ignacijansku duhovnu tradiciju u regionu. Njena posvećenost podsticanju duhovnog rasta i uticaj na verski pejzaž ostavili su trajno nasleđe, prenosi 24sata.hr.

Priznanje argentinskog duhovnog nasleđa

Kanonizacija Mame Antule ima veliki značaj za Argentinu, jer ne samo da poštuje njene individualne doprinose katoličkoj veri, već i priznaje bogato duhovno nasleđe zemlje. Ovaj prelomni trenutak predstavlja izvor ponosa za argentinski narod i potvrđuje mesto nacije u globalnoj katoličkoj zajednici.


Prisustvo predsednika Havijera Mileija na ceremoniji kanonizacije ističe važnost ovog događaja na nacionalnom nivou. To odražava priznanje i podršku argentinske vlade za duhovno i kulturno nasleđe zemlje, kao i značaj kanonizacije Mame Antule za argentinski narod.

Odluka pape Franje da kanonizuje Mamu Antulu ne samo da odjekuje u Argentini, već ima značaj i na globalnom nivou. Ističe raznovrsnost svetaca unutar Katoličke crkve i priznanje pojedinaca iz različitih regiona za njihove duhovne doprinose.

Kanonizacija Mame Antule označava značajan trenutak u istoriji Katoličke crkve u Argentini i širom sveta. Kao prva svetica iz Argentine, njeno nasleđe će i dalje inspirisati i rezonirati sa vernicima, doprinoseći bogatoj slici globalne katoličke duhovnosti.

(24sata.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading