OVO ĆE UZDRMATI UKRAJINU: Tri imena koja pretenduju na mesto glavnokomandujućeg Oružanih snaga!

Autor:

Svet

27.01.2024

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretendenti za mesto glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine

OVO ĆE UZDRMATI UKRAJINU:  Tri imena koja pretenduju na mesto glavnokomandujućeg Oružanih snaga!

Foto: Profimedia


Prema saopštenju poslanice Vrhovne rade Ukrajine Marjane Bezugle, u slučaju ostavke Valerija Zalužnog, tri kandidata pretenduju za mesto glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine. Navedena su imena šefa Glavne obaveštajne uprave Kirila Budanova, zamenika Zalužnog i bivšeg komandanta desantnih snaga Evgenija Mojsjuka, kao i komandanta Kopnene vojske Aleksandra Sirskog. Važno je istaći da je Bezugla naglasila da ovo nisu insajderske informacije, već samo njeni „lični utisci i zapažanja“.

Kritike na račun glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine

Marjana Bezugla već duže vreme kritikuje glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, iznoseći tvrdnje da Zalužni i vrh Oružanih snaga Ukrajine treba da budu kažnjeni zbog nedostatka plana za nastavak borbenih dejstava i propasti kontraofanzive. Njene reči jasno pokazuju da postoji nezadovoljstvo prema rukovodstvu Oružanih snaga Ukrajine, te da se zahteva smena istih.

Konflikt unutar ukrajinskog parlamenta

Nakon što je saopšteno da je Komitet ukrajinske Rade za nacionalnu bezbednost odlučio da smeni Bezuglu sa dužnosti zamenika predsednika Komiteta, usledio je niz događaja koji su doveli do izlaska Bezugle iz stranke „Sluga naroda“. Ona je optužila svoje kolege da je napuštaju zbog toga što želi da govori o lošem radu Komiteta za nacionalnu bezbednost i da skrene pažnju na činjenicu da ukrajinski generali ubijaju sopstvene građane.


Situacija unutar ukrajinskog parlamenta pokazuje da postoje duboki nesporazumi i konflikti u vezi sa vojnim rukovodstvom i nacionalnom bezbednošću. Iznošenje kritika, smene sa dužnosti i napuštanje stranaka samo su neki od pokazatelja da politička scena Ukrajine prolazi kroz turbulentne trenutke. Ostaje da se vidi kako će se ove situacije dalje razvijati i kakve posledice mogu imati po vojno rukovodstvo i političku stabilnost zemlje.

(Strana.ua)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading