SRUŠIO DŽAMIJU, PA NA ISTOM MESTU PODIGAO NIKAD SKUPLJI HRAM: Svet u neverici koliko je novca premijer odvojio za OVO ČUDO (VIDEO)

Autor:

Svet

22.01.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceremonija je bila kao nijedna druga pre

SRUŠIO DŽAMIJU, PA NA ISTOM MESTU PODIGAO NIKAD SKUPLJI HRAM: Svet u neverici koliko je novca premijer odvojio za OVO ČUDO (VIDEO)

Foto: youtube.com/ABC Australia

Premijer Indije Narendra Modi predvodio je danas na hiljade vernika kod novoizgrađenog hrama za koje se veruje da je rodno mesto božanstva Rame.

Interesantno je da je hram sagrađen na mestu nekadašnje džamije, kao i da je Indija za njega izdvojila čak 200 miliona dolara.

Predstavljeno kao hinduističko buđenje iz veka pod muslimanima i kolonijalnim silama, ovaj istorijski događaj za hinduističku većinu u Indiji smatra se i uvodom Modijeve kampanje za izbore najkasnije u maju na kojima će tražiti u toj zemlji retko viđen treći mandat. 

"Nadnaravni trenutak posvećivanja ostavlja svakoga preplavljenog osećanjima”, napisao je indijski premijer na platformi X nedugo pre početka ceremonije. 

"Velika mi je čast da budem deo ovog svetog programa", rekao je on. 

Modi je pevao hinduističke pesme pre nego što je postavio latice cveća pred kip božanstva i spojio ruke u molitvi.

Potom je zapalio sveti plamen dok je spolja vojni helikopter obasipao hram laticama. 

"Ovo je veliki trenutak ponosa za sve hinduiste", rekao je Mevaram Prajapati koji je na ceremoniju stigao iz Modijeve zapadne savezne države Gudžarat. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading