DŽEFRI EPSTAJN GA IMENOVAO ZA IZVRŠIOCA TESTAMENTA! Ko je Boris Nikolić i kakva je njihova TAJNA veza?!

Autor:

Svet

06.01.2024

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo dva dana pre nego što je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji, Epstin je sastavio testament.

DŽEFRI EPSTAJN GA IMENOVAO ZA IZVRŠIOCA TESTAMENTA! Ko je Boris Nikolić i kakva je njihova TAJNA veza?!

Foto: Uma Sanghvi/The Palm Beach Post via AP

Svetska javnost uzburkana je nedavno objavljenim dokumentima o Džefriju Epstajnu, američkom milijarderu i finansijeru, koji otkrivaju više od 170 saradnika i poznanika ovog pedofila i seksualnog prestupnika. Među njima se ističu bivši predsednici SAD, Bil Klinton i Donald Tramp, kao i britanski princ Endru. Epstin, suočen sa sudskim procesom, izbegao je pravdu samoubistvom u zatvoru, oko čijeg događaja kruže razne teorije zavere.

Samo dva dana pre nego što je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji, Epstin je sastavio testament. On dodaje dodatni element misterije celokupnom pričom, s obzirom da se u testamentu pojavljuju imena ljudi koji su, prema svim indikacijama, najmanje očekivali biti deo te priče.

Iako je već bilo reči o vezi između Epstina i Bila Gejtsa, vest o uključivanju imena njegovog nekadašnjeg savetnika u testament pokojnog milionera privukla je dodatnu pažnju globalne javnosti. Reč je o Borisu Nikoliću, imunologu sa Harvarda čija se bogata biografija vezuje za završetak Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Prema stranim medijima, Boris Nikolić je imenovan kao rezervni izvršilac u testamentu, u slučaju da Epstinovi advokati, Daren Indajk i Ričard Kan, ne budu u mogućnosti da sprovedu poslednju volju svog klijenta. Prema testamentu, sva Epstinova lična imovina trebalo bi da pređe u posed misterioznog entiteta pod nazivom "1953 Trust".

Nikolić je navodno bio šokiran ovim saznanjem i nije želeo da prihvati posao koji mu je poveren. 

- Niko me nije konsultovao i uopšte nemam nameru da ispunim ono što se od mene traži - napisao je tada nekadašnji savetnik Bila Gejtsa za "Blumberg".

Prema informacijama koje prenosi Dejli mejl, Boris Nikolić je izjavio da ga Džefri Epstin nikada nije finansirao, ali priroda njihove veze ostaje nejasna. On je takođe napomenuo da su on i Bil Gejts 2015. godine zajedno osnovali kompaniju Editas Medicine, specijalizovanu za uređivanje genoma, s početnim kapitalom od 120 miliona dolara.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading