POLITIČAR POKAZIVAO SVIMA PIŠTOLJ NA NOVOGODIŠNJOJ ŽURCI, A ONDA SE SAMO ČUO PUCANJ: Gosti vrištali kad su videli KRV!

Autor:

Svet

02.01.2024

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal je izazvao čovek koji je visoko hijerarhiran u očima premijerke zemlje

POLITIČAR POKAZIVAO SVIMA PIŠTOLJ NA NOVOGODIŠNJOJ ŽURCI, A ONDA SE SAMO ČUO PUCANJ: Gosti vrištali kad su videli KRV!

Foto: facebook/emanuele pozzolo

Emanuele Pocolo, član stranke Braća Italije aktuelne premijerke Đorđe Meloni umalo je izazvao tragediju na novogodišnjoj žurci.

Pocolo je, samo on zna zašto, poneo pištolj na žurku što se naravno nije pokazalo kao dobra ideja. Na žurku je došao u jedan čas posle ponoći, a prethodno je ponoć dočekao u krugu porodice.

U jednom momentu prostorijom se prolomio užasan zvuk. Pištolj je opalio a jedan od gostiju ranjen je u nogu.

Pocolo je posle skandala negirao da je pucao iz pištolja, ali je priznao da je on njegov.

Liderka opozicije levog centra i članica Demokratske stranke Eli Šlejn poručila je Đorđi Meloni da ovaj skandal ne sme da prođe nekažnjeno.

“Ti nekompetentni ljudi su opasnost za bezbednost za one oko njih, a kamoli za nacionalnu bezbednost", rekla je Šlajnova.

Stranački kolega Andrea Delmastro, mlađi ministar pravosuđa, takođe je učestvovao u proslavi, a muškarac ranjen u incidentu bio je zet člana njegovog bezbednosnog tima.

Iako policija istražuje slučaj, za sada sve upućuje na to da je Pocolo omamljen na žurci u dobrom raspoloženju ljudima oko sebe pokazivao pištolj kalibra .22, jedan od najmanjih komercijalno dostupnih.

Oružje je navodno išlo od gosta do gosta pre nego što je opalilo i pogodilo jednog od njih u nogu.

Andrea Delmastro rekao je za list Corriere della Sera kako nije bio svestan da njegov stranački kolega ima pištolj u džepu i da je izašao iz kuće pre nego što je pištolj opalio. 

"Oni koji su bili tamo rekli su mi da je izvadio oružje, pištolj velik kao upaljač, da ga pokaže. Onda je pištolj slučajno opalio", rekao je dodavši da se užasava oružja.

Premijerka Meloni još nije reagovala na incident, ali je njena stranka objavila saopštenje u kojem ističe da incident nema "političku relevantnost”, prenosi BBC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading