NEMA NOVE GODINE, VESELITE SE U TIŠINI: Jedna država donela je NEOČEKIVANU ODLUKU za 31. decembar

Autor:

Svet

29.12.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovaj korak odlučila se zbog stradanja Palestinaca u Gazi

NEMA NOVE GODINE, VESELITE SE U TIŠINI: Jedna država donela je NEOČEKIVANU ODLUKU za 31. decembar

Foto: Shutterstock

Vlada Pakistana zabranila je proslavu Nove godine, odnosno bilo kakva javna okupljanja 31. decembra.

Pakistan se na ovaj korak odlučio u znak solidarnosti sa Palestincima koji su već više od dva meseca pod konstantnim bombardovanjem Izraela.

U večernjem televizijskom obraćanju naciji, premijer Anvar-ul-Hak Kakar rekao je da je zbog situacije u Pojasu Gaze vlada "potpuno zabranila sve vrste događaja u vezi s proslavom Nove godine".

Izraelsko bombardovanje i kopnena invazija na Gazu, kao odgovor na Hamasov napad na Izrael 7. oktobra, ostavilo je veći deo teritorije u ruševinama i ubilo najmanje 21.320 ljudi, uglavnom žena i dece.

"Cela pakistanska nacija i muslimanski umet duboko su ožalošćeni genocidom nad potlačenim Palestincima, posebno masakrom nevine dece, u Gazi i na Zapadnoj obali", rekao je Kakar.

Novogodišnja noć u Pakistanu se obično obeležava veselo uz velike vatromete, ali početak 2024. godine biće izuzetak.

Zemlje u okruženju Palestine čiju većinu čine muslimani inače ne slave Novu godinu ali su zbog turizma prihvatili dominantnost ovog datuma u svetu, pa su glavne ulice u Bejrutu, Kairu, Amanu i drugim gradovima u okruženju ukrašene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading