PONIŽENJE ZA ČITAVO ČOVEČANSTVO: Hitno se oglasio predsednik Kube o razaranjima u Gazi, pa zagrmeo: ''Izrael je teroristička država!''

Autor:

Svet

27.12.2023

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Kube Migel Dijaz-Kanel nije birao reči kada je govorio o postupcima Izraela u sukobu u Pojasu Gaze, nazivajući ovu državu ''genocidnom'' i prognozirao da nikada neće odgovarati za svoja zlodela.

PONIŽENJE ZA ČITAVO ČOVEČANSTVO: Hitno se oglasio predsednik Kube o razaranjima u Gazi, pa zagrmeo: ''Izrael je teroristička država!''

Foto: Profimedia

U nedavnom društvenom medijskom istupu, kubanski predsednik Migel Dijaz-Kanel oštro je prozvao Izrael kao terorističku državu koja je, prema njegovim rečima, izvršila genocid u Pojasu Gaze.

Izraelski postupci ''poniženje za čitavo čovečanstvo''

Kubanski lider istakao je da je Kuba, iako nema formalne diplomatske odnose sa Izraelom, izrazila snažnu kritiku prema izraelskim vojnim operacijama protiv Hamasa, pokrenutim nakon napada ove grupe na Izrael početkom oktobra.

Dijaz-Kanel je na društvenoj mreži Iks izrazio duboko neslaganje sa izraelskim postupcima, nazivajući ih "poniženjem za čitavo čovečanstvo" i prognozirao da će Izrael, uprkos svojim postupcima, ostati nekažnjen.

- Kuba, koja nikada neće biti među ravnodušnima, iznova i iznova diže glas za Palestinu - istakao je on.

Kubanski parlament oštro osudio saučesništvo vlade SAD u ratnom sukobu

Prošle nedelje, Kubanski parlament je usvojio deklaraciju kojom izražava podršku palestinskom narodu i njihovoj težnji za državom. U ovom dokumentu, ponašanje Izraela je označeno kao "genocid", a "varvarski postupci" su okarakterisani kao neuspeh međunarodne diplomatije.

Poslanici su takođe oštro osudili odgovornost i saučesništvo vlade Sjedinjenih Država u ovim događajima, naglašavajući istorijsku nekažnjivost Izraela koja, prema njihovom mišljenju, proizilazi iz uverenja da neće biti posledica zbog podrške koju pruža vlada SAD.

Iako administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena izražava nezadovoljstvo velikim brojem civilnih žrtava u Gazi, Izrael tvrdi da čini sve što je u njegovoj moći da minimizuje rizike po civile.

Izraelske vlasti ističu da su pripadnici Hamasa odgovorni za smrt nedužnih, dok se Sjedinjene Države iza zatvorenih vrata navodno trude da izvrše pritisak na Izrael kako bi promenio svoj pristup.

Razlike u tumačenju situacije između zemalja jasno pokazuju duboku podeljenost u međunarodnoj zajednici povodom dešavanja u Gazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading