SPREČEN PREVRAT NA KUBI? Vlasti uhapsile ubačenog komandosa, vođu budućeg USTANKA! PAKLENI PLAN skovan na FLORIDI (VIDEO)

Autor:

Svet

10.12.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kubanske vlasti su saopštile da su osujetile terorističku zaveru koja je navodno skovana u američkoj saveznoj državi Floridi. Prema izveštajima kubanskih državnih medija, jedan muškarac je navodno stigao na Kubu vodenim skuterom sa namerom da izvrši nasilje.

SPREČEN PREVRAT NA KUBI? Vlasti uhapsile ubačenog komandosa, vođu budućeg USTANKA! PAKLENI PLAN skovan na FLORIDI (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Istraga koja je još u toku otkrila je zaveru povezanu sa najmanje dve grupe - “Nueva Nacion Cubana” (Nova kubanska nacija) i “La Nueva Nacion Cubana en Armas” (Nova naoružana kubanska nacija), koje je Kuba označila kao terorističke subjekte.

 

U izveštaju se navodi da je muškarac, čiji identitet nije otkriven, lišen slobode. Potvrđeno je da je bio naoružan sa nekoliko pištolja i da je imao municiju. Takođe, navodi se da je uhapšeni Kubanac, koji živi na Floridi, ilegalno ušao na Kubu vodenim skuterom registrovanim na Floridi. On se dovezao do močvarnog područja gde je ostavio plovilo, a zatim se kopnom zaputio ka Sienfuegosu u centralnom delu Kube.

 

Kubanska policija tvrdi da je uhapšeni pokušao da regrutuje druge Kubance da mu pomognu u izvršenju nasilnih radnji, paljevina i vandalizma. Državni mediji na Kubi su preneli da je pod istragom još nekoliko Kubanaca koji žive na Floridi i na Kubi zbog umešanosti u navodnu zaveru.

 

Ove optužbe dolaze samo dva dana nakon što je Kuba objavila spisak više od 80 stranih državljana i subjekata koje optužuje za terorizam, uključujući influensere, mnoge dugogodišnje disidente koji borave u Sjedinjenim Državama i kandidata za gradonačelnika okruga Majami-Dejd na Floridi.

 

Dve grupe identifikovane u subotnjem izveštaju kubanske TV označene su kao “kriminalne organizacije sa sedištem u Sjedinjenim Državama koje organizuju, finansiraju i izvršavaju radnje protiv bezbednosti kubanske države”.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading