PUTIN OTKRIO SI ĐINPINGU NAJVEĆU TAJNU? Evo koliko će TAČNO trajati rat u Ukrajini!

Autor:

Svet

28.12.2023

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici Rusije i Kine su na poslednjem sastanku u martu pričali na temu rata i tada je Putin navodno ispričao Siju kako vidi dalje rešavanje sukoba i koliko bi još on mogao da potraje

PUTIN OTKRIO SI ĐINPINGU NAJVEĆU TAJNU? Evo koliko će TAČNO trajati rat u Ukrajini!

Foto: Tanjug-AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin navodno je otkrio lideru Kine i njegovom velikom prijatelju Si Đinpingu koliko će tačno trajati “specijalna vojna operacija” u Ukrajini.

Prema navodim japanskog lista Nikeija koji ima izvore u vrhu vlasti u Pekingu, Putin je Siju rekao da će rat Ukrajine i Rusije trajati pet godina, odnosno operacija će se završiti 2027. godine.

Pozivajući se na više anonimnih izvora upoznatih sa rusko-kineskim diplomatskim izvorima, Nikei piše da je ta izjava ruskog predsednika data tokom posete Si Đinpinga Moskvi u martu 2023. godine, kada je Rusija već bila godinu i mesec dana u ratu.

Nikei je protumačio Putinove reči da će se Rusija "boriti najmanje pet godina" uz uveravanje da će Moskva na kraju izaći kao pobednik, ali i kao moguće upozorenje Si Đinpingu da ne preokreće kinesku prorusku politiku.

Ove tvrdnje su, međutim, potpuno suprotne od nedavnih izveštaja da ruski lider tiho pokazuje spremnost za pregovore o prekidu vatre, zbog čega Nikei smatra da ruski lider možda stvara "iluziju" traženja mira koji će iskoristiti u svoju korist na predsedničkim izborima 2024.

Ni Kremlj ni Peking nisu komentarisali ovaj izveštaj, koji nije mogao da bude nezavisno verifikovan.

Što se Putina tiče, on je navodno ovih dana toliko besan zbog toga što je ukrajinska vojska na Krimu uništila ruski teretni brod Novočekask da je naredio da se kazne svi pripadnici protivvazdušne odbrane Rusije koji su zakazali na licu mesta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading