SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD, MOSKVA ODMAH REAGOVALA! Meta je bila železnička pruga!

Autor:

Svet

27.12.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FSB je istakao da je uhapšeni pristalica Legije "Sloboda Rusije" koju je u februaru Vrhovni sud označio kao terorističku organizaciju i zabranio je

SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD, MOSKVA ODMAH REAGOVALA! Meta je bila železnička pruga!

Foto: Tanjug AP

Ruske snage bezbednosti saopštile su danas da su sprečile teroristički napad na prugu u Samarskoj oblasti i uhapsile pripadnika organizacije za koju Moskva navodi da je proukrajinska.

U saopštenju Federalne službe bezbednosti (FSB) se navodi da je uhapšeni građanin Samare, pripadnik Legije "Sloboda Rusiji", planirao da izvrši teroristički napad na železničku prugu u Kujbiševu, što je priznao prilikom ispitivanja.

FSB je uhapsio "teroristu" 15. novembra, a prilikom pretresa njegove kuće pronađeni su molotovljevi kokteli, kompjuter i mobilni uređaji za komunikaciju.

FSB je pokrenula krivični postupak zbog pripreme terorističkog napada.

FSB je istakao da je uhapšeni pristalica Legije "Sloboda Rusije" koju je u februaru Vrhovni sud označio kao terorističku organizaciju i zabranio je, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema tvrdnjama tužilaštva, ta struktura je formirana u Ukrajini "sa ciljem podrivanja Ustavnog sistema Rusije, svrgavanja vlasti u zemlji, uključujući i terorističke napade".

Inače, Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova, izjavila je danas da će odluka Japana da pošalje Sjedinjenim Američkim Državama raketne PVO sisteme Patriot imati negativne posledice po globalnu i regionalnu bezbednost.

Bela kuća je ranije potvrdila odluku japanskih vlasti da prebace svoje PVO sisteme Patriot u SAD uz obrazloženje da će to pomoći poboljšanju bezbednosti Japana, kao i jačanju mira i stabilnosti u Indo-pacifičkom regionu, prenosi RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading