DRAMA NA MOSKOVSKOM NEBU: Boing hitno prizemljen nakon što je proglašeno vanredno stanje, avion prevozio misteriozni teret!

Autor:

Svet

11.12.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putnički avion koji je prevozio ''radioaktivni teret'' morao je prinudno da se prizemlji na moskovski aerodrom Vnukovo.

DRAMA NA MOSKOVSKOM NEBU: Boing hitno prizemljen nakon što je proglašeno vanredno stanje, avion prevozio misteriozni teret!

Foto: Tanjug/AP

Avion boing 737 ruske kompanije Utair sa 109 putnika bio je prisiljen da se vrati u ponedeljak na moskovski aerodrom Vnukovo nekih 40 minuta nakon poletanja. Piloti su prema nezvaničnim informaacijama morali da izvedu zastrašujuće sletanje "povećanom brzinom" nakon kvara na zakrilcima.

Avion se inače nalazio na 1.200 metara visine nakon što je proglašeno vanredno stanje.

Mediji navode da se bez znanja putnika u tovarnom delu nalazilo oko 19 kg radioaktivnog materijala. Odredište potencijalno smrtonosnog tereta navodno je bio grad Hanti-Mansijsk u zapadnom Sibiru.

Ruski mediji javili su da "opasan teret" nije oštećen tokom neplaniranog i iznenadnog spuštanja aviona. Кremlj je navodno dobio posebnu dozvolu za transport radioaktivnog materijala.

Hanti-Mansijsk je glavni grad istoimenog regiona koji je tokom osamdesetih godina bio mesto podzemnih sovjetskih nuklearnih proba. Rusi su detonirali nuklearnu napravu od dve i po kilotone u podzemnom oknu na četiri sata vožnje od grada 1985. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading