HITNO! IZRAEL POSLAO HAMASU PORUKU KOJA SE NE ODBIJA: Nude im sedmodnevnu obustavu vatre, samo jedno im traže zauzvrat!

Autor:

Svet

20.12.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analitičar televizije Si-En-En Barak ravid je izjavio da je Izrael uputio Hamasu predlog koji obuhvata sedmodnevnu pauzu u borbama u zamenu za oslobađanje 40 talaca - objavio je Barak Ravid, analitičar televizije Si-En-En, specijalizovan za spoljnu politiku.

HITNO! IZRAEL POSLAO HAMASU PORUKU KOJA SE NE ODBIJA: Nude im sedmodnevnu obustavu vatre, samo jedno im traže zauzvrat!

Foto: Shuterstock

Izrael je uputio Hamasu predlog koji obuhvata sedmodnevnu pauzu u borbama u zamenu za oslobađanje 40 talaca - objavio je Barak Ravid, analitičar televizije Si-En-En specijalizovan za spoljnu politiku, pozivajući se na dva neimenovana izraelska izvora i još jedan izvor upućen u ovu temu.

Prema informacijama sa sajta Axios, koji je prvi preneo ovu vest, među oslobođenim taocima trebalo bi da budu žene, stariji ljudi i oni kojima je neophodna hitna medicinska pomoć.

Predlog je, prema Ravidu, predočen Hamasu putem katarskih posrednika.

Izraelski ambasador u SAD, Majkl Hercog, potvrdio je za američku televiziju da je Izrael spreman na privremeni prekid borbi ukoliko bi to značilo oslobađanje većeg broja talaca. Međutim, Hercog nije potvrdio da je sporazum već postignut.

- Mislim da bi bilo previše rano reći da li imamo ili nemamo postignut sporazum zato što je do sada Hamas odbijao novi sporazum. Oni su se nadali trajnom prekidu vatre, ali ja se nadam da će pod pritiskom onoga što mi činimo na terenu, plus uz pritisak iz Katara, oni pristati na sporazum, ali je rano reći to u ovoj fazi - izjavio je Hercog za amričku televiziju, prenosi Kurir.

Navodi se da je Hamas jasno saopštio da neće biti oslobađanja novih talaca sve dok se ne postigne trajni prekid vatre.

Podsetimo, danas je sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj je trebalo da glasa o nacrtu rezolucije o prekidu borbi u Gazi, ponovo odložena kako bi se izbegao američki veto.

U nacrtu rezolucije koji su predložili Ujedinjeni Arapski Emirati, poziva se na "hitnu obustavu neprijateljstava" kako bi se omogućio siguran i nesmetan pristup humanitarne pomoći u Pojas Gaze.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading