PRELEPO SELO IZ BAJKE KRIJE JEZIVU MRAČNU TAJNU: Aleks je kidnapovan i držan ovde u KULTU!

Autor:

Svet

16.12.2023

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francusko selo Kijan - Živopisan pejzaž na jugu Francuske

PRELEPO SELO IZ BAJKE KRIJE JEZIVU MRAČNU TAJNU:  Aleks je kidnapovan i držan ovde u KULTU!

Foto: shutterstock


Selo Kijan, smešteno u podnožju Pirineja i okruženo rekom Od, moglo bi da dobije titulu jednog od najživopisnijih pejzaža u Francuskoj. Ovo slikovito selo krije u sebi i strašnu priču o kidnapovanom britanskom dečaku Aleksu Betiju.

 

Republika

Foto: Greater Manchester Police

Aleks Beti

 


Kidnapovan dečak i njegovo iznenadno pojavljivanje



Aleks Beti, koji danas ima 17 godina, nestao je 2017. godine kada su ga kidnapovali majka i deda. Nakon šest godina, iznenada se pojavio u Francuskoj, gde je ispričao da je pobegao iz duhovne zajednice u kojoj su živeli.

Njegovo iznenadno pojavljivanje izazvalo je šok i nevericu u javnosti.


Život u duhovnoj zajednici i bekstvo kroz Pirineje



Aleks je ispričao da je četiri dana šetao Pirinejima pre nego što ga je pokupio vozač kamiona i odveo u policiju. Iako nije doživeo fizičko nasilje tokom godina provedenih sa majkom i dedom, procena psihološkog uticaja će trajati duže.

Izjavu je dala i penzionerka Martin Vinsent, koja je izrazila zabrinutost za Aleksa, ali je istakla da je srećna što je njegova priča ipak imala srećan kraj.


Paralelni univerzumi u južnoj Francuskoj



Selo Kijan predstavlja paralelni svet crkve, taverne i seoskog trga, dok je okruženo mešavinom međunarodnih nomada koji teže alternativnom načinu života. Ovaj deo Francuske nudi različite zajednice ukorenjene u religiji, duhovnom prosvetljenju i jednostavnom načinu života.


Povratak kući



Aleks Beti se danas vraća u London direktnim letom iz Tuluza, potvrdio je francuski tužilac. Nakon dve godine provedene u južnoj Francuskoj, dečak se vraća kući sa nadom da će ponovo živeti normalan život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading