AKO NE PRISTANE NA MIR, UKRAJINA GUBI I HARKOV I ODESU! Mask podržao svog prijatelja, ove teritorije su već izgubili, KIJEVU SE LOŠE PIŠE

Autor:

Svet

13.12.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki milijarder Ilon Mask, vlasnik brojnih tehnološki naprednih kompanija i društvene mreže X (bivši Tviter), podržao je tvrdnju da će Ukrajina izgubiti još teritorija ako ne pristane na mir. Ovu tvrdnju je izrekao Dejvid Saks, investitor koji je kao i Mask svojevremeno bio jedan od direktora “Pejpala”, a njih dvojica su i prijatelj.

AKO NE PRISTANE NA MIR, UKRAJINA GUBI I HARKOV I ODESU! Mask podržao svog prijatelja, ove teritorije su već izgubili, KIJEVU SE LOŠE PIŠE

Foto: www.profimedia.rs

Saks je napisao da je Ukrajina zauvek izgubila Krim, Donjeck, Lugansk, veći deo Hersona, kao i Zaporožje. Ukoliko sada ne ispregovara mirovni sporazum, izgubiće i Harkov, Odesu, ostatak Hersona i još više. Mask je odgovorio na Saks-ovu objavu, izjavivši da je Saks-ova procena tačna, po njegovom mišljenju.

Prema podacima američke Federalne izborne komisije, Saks je donirao više od milion dolara tokom izbornog ciklusa 2022. u SAD, od čega su mnogi izdašni čekovi išli komitetima za političku akciju koji su podržavali republikance. Saks se pozicionirao kao potencijalni veliki finansijer i kampanja za američke predsedničke izbore 2024, a povezivan je sa Ronom Desantisom, republikanskim guvernerom Floride.

Ilon Mask, čije je puno ime Elon Reeve Musk, rođen je 28. juna 1971. godine u Pretoriji, Južna Afrika1. On je biznismen i investitor, a trenutno je najbogatija osoba na svetu, sa procenjenom neto vrednošću od 222 milijarde dolara prema Bloomberg Billionaires Index-u, i 244 milijarde dolara prema Forbes-u. Ova bogatstva uglavnom potiču od njegovih vlasničkih udela u kompanijama Tesla i SpaceX.

Mask je osnivač, predsednik, izvršni direktor i glavni tehnološki direktor SpaceX-a; anđeo investitor, izvršni direktor, proizvodni arhitekta i bivši predsednik Tesla, Inc.; vlasnik, predsednik i CTO X Corp-a; osnivač Boring Company i xAI; suosnivač Neuralink-a i OpenAI-a; i predsednik Musk Foundation-a.

Mask je rođen u bogatoj južnoafričkoj porodici Musk, a sa 18 godina se preselio u Kanadu i stekao državljanstvo preko svoje majke koja je rođena u Kanadi. Dve godine kasnije, upisao se na Queen’s University u Kingstonu u Kanadi1. Kasnije se prebacio na Univerzitet u Pensilvaniji, gde je stekao diplome iz ekonomije i fizike. Preselio se u Kaliforniju 1995. godine da bi pohađao Stanford Univerzitet, ali je odustao nakon dva dana i sa svojim bratom Kimbalom osnovao kompaniju za softver za online vodiče po gradovima Zip2.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading