CIA, MOSAD I ZVANIČNICI KATARA SE SASTALI! Glavna tema - ŠTA POSLE PRIMIRJA?!

Autor:

Svet

29.11.2023

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče se desio sastanak između čelnika CIA-e, Mosada i katarskog premijera u Dohi kako bi se razmotrili dalji koraci nakon produženja primirja između Izraela i Hamasa.

CIA, MOSAD I ZVANIČNICI KATARA SE SASTALI! Glavna tema - ŠTA POSLE PRIMIRJA?!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Izvor upoznat s posetom je rekao da je sastanak trebao "nadograditi napredak sporazuma o produženoj humanitarnoj pauzi i pokrenuti dalje razgovore o sledećoj fazi potencijalnog dogovora", ali je istakao da je ishod razgovora bio nejasan.

Direktor CIA-e Vilijam Brns je bio u Dohi "zbog sastanaka o sukobu Izraela i Hamasa, uključujući rasprave o taocima", rekao je američki zvaničnik koji je želeo ostati anoniman.

Uloga Katara u pregovorima

Katar, u kojem se nalazi nekoliko političkih čelnika Hamasa, vodi pregovore između palestinske militantne skupine i Izraela. Zvaničnici su razgovarali o mogućim parametrima nove faze sporazuma o primirju i o potrebi za postizanje prekida vatre koji bi trajao više od nekoliko dana.

Izraelci i Hamas sada interno raspravljaju o idejama istraženim na sastanku, dodao je izvor.

Posledice sukoba

Primirje je donijelo prvi predah Pojasu Gaze u sedam nedelja tokom kojih je Izrael snažno bombardirao teritorije kao odgovor na nasilno divljanje Hamasovih naoružanih pripadnika.

Tokom izraelskog bombardiranja ubijeno je više od 15.000 ljudi, od kojih su oko 40 posto bila deca.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading