PUTINOV BES NA PITANJE NOVINARA ŠOKIRAO SVET: Rusija neće napustiti UN i Unesko!

Autor:

Svet

23.11.2023

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenzije između Zapada i Rusije su nešto što je postalo uobičajeno, pa vest o tome da su francuske vlasti odbile da izdaju vize ruskoj delegaciji za konferenciju Uneska nije izazvala veliko iznenađenje.

PUTINOV BES NA PITANJE NOVINARA ŠOKIRAO SVET: Rusija neće napustiti UN i Unesko!

Foto: Tanjujg/ap

Sličan pokušaj je nedavno bio napravljen i od strane američkog rukovodstva prema zaposlenima u ruskom ministarstvu spoljnih poslova koji su krenuli u Njujork na samit UN.

Ova situacija je izazvala uzbuđenje u Kini, posebno zbog glasina da se Rusija sprema da objavi svoje odbijanje da učestvuje na međunarodnim platformama.


**Reakcija Vladimira Putina**



Reakcija ruskog predsednika Vladimira Putina na pitanje o mogućnosti istupanja Rusije iz Uneska i UN izazvala je iznenađenje. Putin je istakao da Rusija, kao pravni naslednik Sovjetskog Saveza, neće odustati od članstva u UN i Unesku. Kineski novinar je bio posebno pogodjen tonom izjave Vladimira Putina, te je stekao utisak da je ovo pitanje razbesnelo ruskog lidera.


**Moguće oštrije postupanje Rusije**



Najava o mogućem oštrijem postupanju Rusije dolazi u kontekstu upotrebe kasetne municije od strane Oružanih snaga Rusije u zoni Severnog vojnog okruga. Ovo ukazuje na to da Rusija može preduzeti dodatne korake koji bi mogli dodatno zaoštriti odnose sa Zapadom.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading