LJUBAV KOJA PREVAZILAZI SMRT: Ovo je dokaz beskrajne odanosti! Pas živeo deset nedelja u divljini pored tela preminulog planinara!

Autor:

Svet

15.11.2023

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o nestanku 71-godišnjeg planinara, Rika Mura, koji je nestao u avgustu, završena je pronalaskom njegovih posmrtnih ostataka u južnim planinama Kolorada.

LJUBAV KOJA PREVAZILAZI SMRT: Ovo je dokaz beskrajne odanosti! Pas živeo deset nedelja u divljini pored tela preminulog planinara!

Foto: Facebook, Shutterstock

Ono što ovu priču čini posebnom je prisustvo njegovog vernog terijera, Finija, koji je preživeo u divljini pored njega

Rick Mur je krenuo na planinarenje sa svojim terijerom Finijem 19. avgusta s namerom da se popne na vrh u planinama San Huan u Koloradu - ali se nikada nije vratio.

Mur, koji je bio iz obližnjeg Pagosa Springsa nestao je pre oko deset nedelja sve dok lovac nije naišao na njegove posmrtne ostatke 30. oktobra, oko dve i po milje istočno od vrha planine. Fini je bio tu pored njega.

Fini je izgubio oko polovine svoje telesne težine kada je pronađen, ali se činilo da je u relativno dobroj formi. Ekipe za potragu i spasavanje tražile su Mura nekoliko puta, počevši od planinskog vrha i krećući se ka zapadu ka parkingu gde je ostavio svoj automobil.

Delovi planine su toliko strmi da su spasioce morali da dovezu helikopterom, prisetila se ona.

Vreme je bilo vedro i sunčano na dan kada je Mur nestao, rekla je Van Brajtin, napominjući da je strastveni planinar trebalo da može da vidi gde mu je automobil parkiran sa vrha.

CNN je kontaktirao šerifsku kancelariju okruga Archuleta za informacije o Murovoj smrti.

Van-Brajtin veruje da je Fini verovatno preživeo pijući vodu iz obližnjih podzemnih potoka i loveći male životinje kao što su poljski miševi ili veverice.

Psi mogu biti 'lojalni do smrti', kaže stručnjak i trener pasa Rasel Hartstain kaže da "nije neobično" da pas razvije tako intenzivnu privrženost svom vlasniku.

Džek Rasel terijeri se posebno uzgajaju da bi preživeli lovom na glodare ili druge male životinje, primetio je.

Ovo nije prvi put da je nestali planinar pronađen mrtav sa svojim pratiocem koji je još uvek bio pored.

Prošlog maja, 74-godišnji Donald Hejs nestao je dok je pešačio planinu u blizini Preskota u Arizoni sa svojim psom Rendžerom. Kada su Hejsovi ostaci pronađeni skoro nedelju dana kasnije među neravnim terenom, Rendžer je bio živ i pretpostavljalo se da je ostao sa svojim vlasnikom sve vreme.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading