PAS DVA MESECA ČUVAO TELO VLASNIKA KOJI JE POGINUO NA STENOVITIM PLANINAMA! Spasioci nisu mogli da veruju šta vide kad su stigli! NESTVARNO I VEOMA TUŽNO!

Autor:

Svet

14.11.2023

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su spasioci pronašli Murov automobil na vrhu staze, njega nisu mogli da lociraju ni posle 2.000 sati potrage.

PAS DVA MESECA ČUVAO TELO VLASNIKA KOJI JE POGINUO NA STENOVITIM PLANINAMA! Spasioci nisu mogli da veruju šta vide kad su stigli! NESTVARNO I VEOMA TUŽNO!

Foto: Facebook, Shutterstock

Nestali planinar iz Кolorada pronađen je mrtav posle dva meseca potrage, dok je njegov pas ostao da leži kraj tela vlasnika i čudom preživeo. Telo Ričarda Mura (71) iz Pagosa Springa pronađeno je na teško pristupačnom vrhu u Stenovitim planinama, dok se njegov džek rasel terijer nazvan Fini čitavo vreme nalazio pored tela.

Murov nestanak je prijavljen 19. avgusta, kada je krenuo na planinarenje na visoku planinu od 3.800 metara. Nakon što se nije vratio kući, lokalni mediji su preneli da su ekipe za potragu i spasavanje pretražile oblast helikopterom i šumom ispod vrha, ali bez uspeha. Iako su pronašli Murov automobil na vrhu staze, njega nisu mogli da lociraju ni posle 2.000 sati potrage, piše Kurir.

Tek 30. oktobra, lovac je slučajno pronašao telo planinara oko tri kilometra istočno od vrha, zajedno sa njegovim psom Finijem. Pas je nekako preživeo više od dva meseca u divljini, ostajući uz telo svog vlasnika sve vreme. Ova neverovatna priča je izazvala brojne komentare i emocije na društvenim mrežama.

Republika

Foto: Facebook

Ričard Mur i njegov pas

 

Jedna osoba je na Fejsbuku napisala:

- Tako tužno, a opet tako lepo da je mali džek rasel ostao sa njim svih ovih nedelja... Ponekad nas tragedije podsećaju na vezu između čoveka i njegovog najboljeg prijatelja.

Drugi korisnik je dodao:

- Tako mi je žao što je ovaj čovek umro, ali drago mi je što je njegov pas sve vreme bio uz njega. Drago mi je i da je pas preživeo. Ljudi ne zaslužuju pse. Ovaj odani saputnik ostao je sa svojim najboljim prijateljem dok nisu odveli njega i njegovog najboljeg prijatelja.

Mnogi su istakli da je izuzetno šokantno što je Fini preživeo tako dug period u teškim uslovima.

Služba za potragu i spasavanje okruga Čafi je saopštila da je Mur bio nepripremljen za ovo planinarenje, jer je na sebi imao samo pamučnu duksericu sa kapuljačom, a nije poneo ni vodu ili hranu. Teren na kojem je telo pronađeno bio je toliko strm, da su spasioci morali da ga helikopterom preuzmu.

Murovo telo je zatim prevezeno na obdukciju, dok je Fini odveden kod veterinara, a zatim preuzet od strane članova porodice. Ova priča je još jednom podsetila na neverovatnu vezu između čoveka i njegovog psa, koji je ostao uz svog vlasnika do samog kraja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ma bravo

14.11.2023 19:47

Za psa, ni jedan covjek ih nije vrijedan, najbolja stvorenja koja zive na ovoj planeti, hvala ti boze sto si ih stvorio