SAD NAPAO IRANSKE SNAGE U SIRIJI! Pentagon: "Ovo je odgovor..."

Autor:

Svet

09.11.2023

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka vojska izvela je vazdušne napade na skladište oružja na istoku Sirije koju koriste iranska Revolucionarna garda (IRGC) i njene saveznice, saopštio je Pentagon.

SAD NAPAO IRANSKE SNAGE  U SIRIJI! Pentagon: "Ovo je odgovor..."

Foto: Profimedia

- Ovaj precizan samoodbrambeni udar je odgovor na seriju napada na američko osoblje u Iraku i Siriji od strane pripadnika snaga IRGC-a - naveo je američki ministar odbrane Lojd Ostin, prenosi CNN.

Dodao je da su udar izvela dva borbena aviona F-15.

Ostin je istakao da za administraciju u Vašingtonu ne postoji veći prioritet od bezbednosti američkog osoblja.

Naoružani dron je gađao juče bazu Al Harir u severnom Iraku u kojoj se nalaze američke snage, objavio je Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Britanska agencija je prenela i da su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bagdadu, ali zasad nema informacija o žrtvama.

Američke i međunarodne snage sa sedištem u Iraku i u Siriji su poslednjih nedelja u stanju pripravnosti ulsed desetina napada na njihove baze otkako je izbio rat između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

Odgovornost za najveći broj napada preuzela je militantna grupa "Islamski otpor u Iraku", rekavši da su oni odgovor na američku podršku Izraelu u ratu protiv Hamasa.
 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ha

09.11.2023 06:55

Amerika je gotova

POP

09.11.2023 14:40

@ha - Daj boze ali