TROJNI PAKT! RUSIJA, IRAN I KINA PROTIV AMERIKE: Vizija budućnosti koju je izneo Mask

Autor:

Svet

28.10.2023

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovečanstvo ide ka trećem svetskom ratu zbog pogrešne politike Vašingtona, smatra vlasnik "Tesle".

TROJNI PAKT! RUSIJA, IRAN I KINA PROTIV AMERIKE: Vizija budućnosti koju je izneo Mask

Foto: Tanjug/AP

Najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask, šef "Tesle" i društvene mreže Iks, smatra da čovečanstvo ide ka trećem svetskom ratu zbog politike koju vode američke vlasti, gurajući Rusiju i Iran u koaliciju s Kinom.

- Mislim da mi, a da toga nismo svesni, idemo ka trećem svetskom ratu, donoseći glupe odluke jednu za drugom - naveo je Mask u podkastu objavljenom na njegovoj stranici na mreži Iks.

Prema rečima Maska, politički kurs koji je izabrao Vašington gura Rusiju i Iran da uđu u savez s Kinom, a oni zajedno predstavljaju impresivnu protivtežu zapadu.

Energetski hirovi planete

 I pored svih smelih snova o budućnosti, milijarder nije mogao da sakrije koliko ga zabavlja činjenica da je čak i on žrtva energetskih hirova planete.
- Samo pogledajte ovaj video. Tako je bizaran. Sedim ovde u mraku okružen svećama. Ovo je najsmešnija stvar - rekao je Mask.

SUKOB INTERESA

Ukoliko se sukobe interesi ove dve strane, treba očekivati bitku velikih razmera u kojoj koalicija predvođena SAD neće imati prednost u industrijskoj snazi, koja bi mogla da obezbedi pobedu.

- Rusija ima sirovine, a Kina industrijski potencijal, što je, iskreno, idealna kombinacija s tačke gledišta rata - smatra Mask i poziva vlasti SAD da napuste politiku konfrontacije.

On ocenjuje da je sadašnja politika Vašingtona nerazumna:

- Moguće je da se nikada ne bismo oporavili od trećeg svetskog rata, ali mislim da u ovom trenutku taj rizik ubrzano raste.

Mask je, inače, svojevremeno na samitu G20 (putem video-veze) govorio o svojoj viziji sveta.

Ilon Mask, okružen svećama, govorio je o svojoj viziji budućnosti na samitu G20 (20 najrazvijenijih država sveta), koji je održan u Indoneziji. Bio je okružen svećama, a na crnoj pozadini su mu se videli samo lice i ruke. Sedeo je u mraku, odeven u tradicionalnu indonežansku košulju, koju su mu poslali organizatori.

Mask je okupljenim poslovnim ljudima na samitu G20 rekao da radi mnogo i neprekidno, od jutra do mraka, sedam dana u nedelji.

- Imam previše posla, to je sigurno. Nestala nam je struja tri minuta pre ovog poziva. Zato sam potpuno u mraku - kazao je on.

Mask je govorio o tome kako vidi budućnost, pričajući o tunelima iskopanim duboko pod zemljom za borbu protiv saobraćajnih gužvi, putovanju raketama s kraja na kraj sveta koje bi trajalo kraće od sat vremena, kao i o otkrivanju vanzemaljskog života u svemiru: 

- Možda ćemo pronaći vanzemaljske civilizacije ili otkriti civilizacije koje su postojale pre više miliona godina. Mislim da bi to bilo neverovatno zanimljivo, otići tamo i istražiti galaksiju.

Svuda za manje od sat vremena

Mask je rekao da želi da vidi raketne platforme širom sveta koje bi omogućile ljudima da putuju "na potpuno drugi kraj sveta" 20 puta većom brzinom od zvuka:
- Mislim da bi ovo zaista otvorilo svet kada biste mogli da putujete bilo gde u svetu za manje od sat vremena.

MNOGO ŽARA

Direktor "Tesle" je s mnogo žara govorio o prednostima tunela u odnosu na leteće automobile u borbi protiv saobraćajnih gužvi jer tako ne rizikujemo da nam automobil padne na glavu. 

- Električna vozila i tuneli su apsolutno odgovor na najveću moguću gužvu u bilo kom gradu jer možete da idete duboko koliko god želite dok se problem ne reši - tvrdi Mask.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading